Yhä useampi maksaa pysäköintimaksun älypuhelimella

Tampereen kadunvarsi- ja ulkopysäköintipaikoilla mobiilimaksaminen otettiin käyttöön reilu vuosi sitten. Pysäköinninvalvojien työtä mobiiliseuranta hieman hidastaa, mutta autoilijoiden arkea helpottaa.

Kotimaa
Pysäköintisakko tuulilasissa
Marjut Suomi / Yle

Mobiilimaksaminen yleistyy pysäköinnissä. Tampereella kadunvarsi- ja ulkopysäköintimaksun on voinut maksaa älypuhelimeen asennettavan sovelluksen avulla noin vuoden ajan. Sovelluksen käyttämisestä ilmoitetaan joko tarralla tuulilasissa tai lapulla kojelaudassa.

Tamperelaisen pysäköinninvalvoja Mikko Huikon mukaan mobiilimaksaminen on hieman hidastanut pysäköinninvalvojan työtä.

– Se lisää toki hieman työtaakkaa, kun meidän täytyy oman mobiilisovelluksemme kautta tarkistaa rekisterinumeron perusteella maksun suoritus. Autoilijoiden elämää se varmaan kuitenkin helpottaa, kun voi maksaa muullakin tavalla kuin kolikoilla tai kortilla, toteaa Huikko.

Pysäköinninvalvoja Heidi Peltomaa arvioi, että Tampereella olisi päivittäin korkeimmillaan noin 500 pysäköinnin mobiilisovelluksen käyttäjää. Tampereella mobiilimaksuun voi käyttää kahta eri sovellusta.

Pysäköintimittarit tuottivat viime vuonna Tampereen kaupungin kassaan 5,5 miljoonaa euroa ja pysäköintivirhemaksut lähes 3 miljoonaa euroa.