Kilpailutus kärjisti virkamiesten ja päättäjien välit Porissa: "Poliitikot päättävät mitä haluavat!"

Porin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Mäki (sd.) tyrmistyi kuultuaan kouluvirkamiesten näkemyksen iltis-toiminnan kilpailutuksesta. Virkamiehen mukaan lautakunnan on päätettävä iltapäivätoiminnan järjestämisestä virkamiesten esityksen mukaan.

Kotimaa
Porin lippu, vaakunakarhu
Katja Halinen / Yle

Porin iltis-toiminnan kilpailutuksesta näyttää tulevan virkamiesten ja poliitikkojen välinen mittelö vaikutusvallasta.

Koulujen iltapäivätoiminnan kilpailutuksessa kävi yllättäen niin, että pääkaupunkiseudulta tulevan yhtiön tarjous oli halvempi kuin palvelut pitkään tuottaneen Työväen Urheiluliiton Satakunnan-piirin tarjous.

Kouluviraston hallintopäällikkö Esa Kohtamäki totesi Ylelle tiistaina, että poliitikoilla ei ole lain mukaan muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä kilpailutuksen voittaneen yhtiön tarjous. Kohtamäen mukaan poliitikot eivät voi suosia paikallisia toimijoita.

Poliitikko hämmästelee

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Mäki (sd.) pitää Kohtamäen kannanottoa yllättävänä.

– Poliitikot tekevät päätöksen justiin niin kuin haluavat. Hallintopäällikkö ja virkamiehet haluavat näköjään lisää työttömyyttä Poriin. Sitä tämä virkamiesten esitys merkitsee toteutuessaan, Mäki sanoo.

Mäen mukaan lautakunnan pitää suosia paikallista toimijaa. TUL:in piiri on joutumassa yt-neuvotteluihin, jos se menettää leijonanosan järjestämästään iltapäivätoiminnasta.