1. yle.fi
  2. Uutiset

TV: Saudi-Arabia lopettaa ilmahyökkäykset Jemeniin

Jemenin kapinallisia pommittanut liittouma sanoo saavuttaneensa tavoitteensa. Jatkossa se keskittyy poliittisiin toimiin. Vielä aiemmin päivällä Saudi-Arabiassa uutisoitiin maan kansalliskaartin liittyvän sotatoimiin.

Ulkomaat
Ilmaiskujen aiheuttamia tuhoja siivotaan osotoskeskuksessa Sanaassa.
Ilmaiskujen aiheuttamia tuhoja siivotaan osotoskeskuksessa Sanaassa 21. huhtikuuta. Yahya Arhab / EPA

Jemenin huthi-kapinallisia vastaan perustettu kymmenen arabimaan liittouma lopettaa sotatoimet, kertoo saudiarabialainen al-Arabiya-televisiokanava.

Liittouma sanoo saavuttaneensa tavoitteensa. Saudi-Arabiaan kohdistunut turvallisuusuhka on poistunut, liittouma arvioi.

Jatkossa liittouma aikoo keskittyä poliittisen ratkaisun aikaansaaminseen Jemenissä.

Tavoitteiksi nimetään myös turvallisuuden ylläpitäminen, terrorismin estäminen ja väestön avustaminen, kertovat saudiviranomaiset televisiossa.

Operaatio lopetetaan Jemenin hallituksen ja Saudi-Arabiaan paenneen presidentti Abd Rabbihi Mansur Hadin pyynnöstä. Jemenin merisaarto aiotaan pitää voimassa ja huthijoukkojen liikkeet Jemenin sisällä estää.

Ilmoitus on jossain määrin ristiriidassa al-Arabiya-kanavan aiemman uutisoinnin kanssa. Aiemmin päivällä kanava kertoi Saudi-Arabian kuninkaan määränneen maan kansalliskaartin mukaan sotaoperaatioon.

Saudi-Arabian ilmavoimat on yhdessä muiden sunniarabimaiden kanssa kolmen viikon ajan tehnyt ilmaiskuja Jemenissä laajoja alueita vallanneita shiialaisia hutheja vastaan. Maajoukkoja ei ole käytetty.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi