1. yle.fi
  2. Uutiset

Facebook suosii nyt kavereiden päivityksiä

Uudistuksen on arveltu vähentävän Facebookin kautta tapahtuvaa liikennettä muille verkkosivuille. Myös Twitter on ilmoittanut muutoksista, nykyään kuka tahansa voi lähettää palvelussa yksityisviestejä kenelle tahansa.

internet
Nainen katsoo facebookin avaussivua puhelimestaan.
Luong Linh / EPA

Sosiaalisen median palvelu Facebook ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) eilen muutoksista uutissyötteensä toimintaan. Monien käyttäjien uutisvirta näyttää muutoksen myötä erilaiselta.

Uutisvirrassa voi nyt näkyä peräkkäin useita saman sivun päivityksiä, mikä ei aiemmin ole ollut mahdollista. Etenkin käyttäjät, jotka eivät seuraa monia eri sivuja saavat nyt tiheämmin uutta sisältöä. Uutissyöte alkaa myös suosia läheisten ystävien päivityksiä.

Samalla Facebook vähentää kavereiden toiminnasta raportoimista. Kavereiden tykkäysten ja kommenttien perusteella valitut muiden käyttäjien päivitykset näkyvät nyt alempana uutisvirrassa tai eivät lainkaan.

Uudistusten on arveltu vähentävän Facebookin kautta tapahtuvaa linkkiliikennettä esimerkiksi uutissivustoille.

Muutoksia myös Twitterissä – yksityisviestit vihdoin mahdollisia

Myös mikroblogipalvelu Twitter on ilmoittanut muutoksista palveluunsa. Twitter mahdollisti eilen yksityisviestien lähettämisen kenelle tahansa. Aiemmin yksityisviestittely on Twitterissä ollut mahdollista vain sellaisten käyttäjien välillä, jotka seuraavat toisiaan.

Twitter ilmoitti eilen myös ottavansa tiukemman kannan palvelussa tapahtuvaan uhkailuun ja häirintään. Uusien sääntöjen myötä esimerkiksi väkivallalla uhkailemiseen on helpompi tarttua.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi