Ruijaan suunnitellaan ympärivuotista, Levin kokoista matkailukeskusta

Hanke on vasta aluillaan ja rakentamiselle on vielä monta estettä. Paikalliset poliitikot epäilevät laskettelukeskuksen sopivuutta alueelle.

Sápmi
iFinnmark
http://www.ifinnmark.no/

Lakselvin lähelle Ruijaan Pohjois-Norjaan suunnitellaan suurta ympärivuotista matkailukeskusta laskettelurinteineen. Asiasta kertooFinnmark Dagblad (siirryt toiseen palveluun)verkkolehdessään. Lehti kutsuu laskettelukeskusta Finnmarkin Leviksi.

Hankkeen puuhamies, insinööri Kjell-Inge Johnsen arvioi laskettelukeskuksen mökkikylineen maksavan noin 50 miljoonaa Norjan kruunua.

– Suunnitelmat ovat vasta aluillaan. Haluan paikallisten poliitikkojen hyväksynnän suunnitelmille. Seuraavassa vaiheessa on keskuteltava eri intressiryhmien kanssa, sanoo Johnsen lehdelle.

Laskettelukeskus tulisi Čahkalvárrin rinteeseen Lakselvin itäpuolelle. Tunturin lähettyvillä on Hálkavárrrin ampumaharjoitusalue. Alueella myös laidunnetaan poroja ja lampaita.

Suunnitelmien tässä vaiheessa lehden haastattelemat paikalliset poliitikot toppuuttelevat matkailukeskusprojektia. Porsankin kunnan ylin virkamies Gunnar Lillebo ja kunnallispoliitikko Jo Nikolaisen näkevät hankkeen etenemisessä vielä lukuisia esteitä, jotka liittyvät alueen käyttöön ja hallintaan.