Lähteet: Liittouma iski jälleen kapinallisia vastaan Jemenissä

Uutistoimisto AFP:n ja uutiskanava CNN:n mukaan Saudi-Arabian johtama liittouma on tehnyt ilmaiskuja Taezin kaupungissa huolimatta siitä, että tiistaina ilmoitettiin ilmahyökkäyksen lopettamisesta. Saudi-Arabia oli varoittanut, että se estää jatkossakin huthikapinallisia etenemästä.

Ulkomaat
Jemeniläisiä ilmaiskussa tuhoutuneella sillalla Ibbin kaupungin lähistöllä 21. huhtikuuta 2015.
Jemeniläisiä ilmaiskussa tuhoutuneella sillalla Ibbin kaupungin lähistöllä 21. huhtikuuta 2015.EPA

Saudi-Arabian johtaman liittouman koneet ovat tehneet uusia ilmaiskuja Jemenissä huolimatta siitä, että liittouma sanoi tiistaina lopettavansa ilmahyökkäyksen huthikapinallisia vastaan, kertovat uutistoimisto AFP ja uutiskanava CNN.

Liittouma iski Taezin kaupunkiin sen jälkeen, kun huthikapinallisten oli kerrottu edenneen kaupungissa. Kapinalliset ovat tiettävästi vallanneet armeijan tukikohdan.

AFP:n armeijalähteen mukaan liittouma teki uudet iskut tukikohtaan sekä kapinallisten kokoontumiseen lähellä kaupungin vankilaa.

Saudi-Arabian johtama kymmenen maan liittouma teki ilmaiskuja huthien asemiin lähes kuukauden ajan, mutta tiistaina Saudi-Arabia ilmoitti, että operaatiossa alkaa uusi vaihe. Maan mukaan nyt painotetaan poliittista prosessia, mutta sotatoimet saattavat tarpeen vaatiessa jatkua.

– Liittouma estää jatkossakin huthikapinallisia etenemästä ja ryhtymästä minkäänlaisiin operaatioihin Jemenissä, sanoi Saudi-Arabian asevoimien tiedottaja, prikaatinkenraali Ahmed Asseri.

Keskiviikkona kapinallisten ja Jemenin hallitusta kannattavien ryhmien väliset taistelut jatkuivat uutistoimistojen mukaan maan eteläosassa, Taezin lisäksi ainakin Adenissa.

Reutersin haltuunsa saamassa tiedotteessa yksi lukuisista taistelevista ryhmittymistä vannoo jatkavansa siihen saakka, kunnes on häätänyt Iranin tukemat huthikapinalliset Etelä-Jemenistä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset