Japanilainen kultaseppä valmisti kultaisen Darth Vader -naamion – video

Japanilainen kultaseppä on valmistanut uuden Tähtien sota -elokuvan kunniaksi lehtikullalla silatun Darth Vader -naamion.

Ulkomaat
Nainen ja kultainen Darth Vader -naamio.
Japanilainen kultaseppä on valmistanut uuden Tähtien sota -elokuvan kunniaksi lehtikullalla silatun Darth Vader -naamion. Naamio ei ole myytävänä, eikä yhtiö suostunut kertomaan sen arvoa.

Japanilainen kultasepänliike Ginza Tanaka on valmistanut tämän vuoden joulukuussa julkaistavan uuden Tähtien sota -elokuvan kunniaksi kultaisen Darth Vader -naamion. Darth Vader -hahmo on elokuvien roisto.

Lehtikullalla kauttaaltaan silatun naamion lisäksi yhtiö julkisti keskiviikkona joukon kokonaan kullasta valmistettuja muistokolikoita, joiden aiheina ovat Darth Vader ja hänen Stromtrooper-sotilaansa.

Naamio ei ole myytävänä, eikä yhtiö suostunut kertomaan sen arvoa. Naamio valmistettiin alun perin jo vuonna 2014, mutta se asetettiin kolikoiden kanssa näytteille keskiviikkona.

Viiden gramman painoiset kolikot sen sijaan tulevat myyntiin toukokuun alussa, ja niiden arvon yhtiö sanoi olevan noin 500 euroa kappaleelta. Yhdentoista erilaisen kolikon sarja maksaa vähän alle 8 000 euroa.

Naamio on näytteillä vain lyhyen aikaa, minkä jälkeen se luovutetaan Tähtien sota -elokuvien oikeudet omistavalle Walt Disney -yhtiölle.

Vaikka koruliike ei kertonut valmistamastaan naamiosta tarkempia yksityiskohtia, jotain osviittaa asiaan antanee yhtiön viime vuonna täydestä kullasta valmistama Godzilla-patsas. (siirryt toiseen palveluun) Se oli 24 senttiä korkea, painoi 15 kiloa ja maksoi noin 1,3 miljoonaa euroa. Hirviöpatsas valmistettiin Godzillan 60-vuotisjuhlien kunniaksi.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset