Supercellin Paananen puolustaa työperäistä maahanmuuttoa – kärkipuolueet ja -etujärjestöt erimielisiä ehdoista

Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja vaatii maahanmuuton esteiden pikaista raivaamista. Vaalivoittaja keskusta on katsonut, että Eta-alueen ulkopuolelta tulevien työntekijöiden tarveharkinta on poistettava. Toiseksi suurin puolue perussuomalaiset pitää kiinni harkinnasta.

Kotimaa
Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen
Supercellin toimitusjohtaja Ilkka PaananenRoni Rekomaa / Lehtikuva

Euroopan unionin keskeisimpiin periaatteisiin kuuluu työvoiman vapaa liikkuminen. Myös hiukan laajempaan Euroopan talousalueeseen kuuluvan maan kansalaiselle tulo Suomeen töihin on lähes pelkkä ilmoitusasia.

Eta-maiden ulkopuolelta tuleviin työntekijöihin sovelletaan osittain tarveharkintaa, minkä läpi Suomeen pääsi esimerkiksi viime vuonna runsaat 2 400 työntekijää. Vaalivoittajaksi selvinnyt keskusta kuitenkin on eduskuntavaaliohjelmassaan linjannut, että Eta-alueen ulkopuolelta töihin tulevien tarveharkinta tulisi poistaa.

Kaukaa haetaan vain tarvittaessa

Käytännössä työ- ja elinkeinoviranomaiset eivät siis enää ennen luvan myöntämistä tarkistaisi, onko vastaavan pätevyydevyyden omaavaa kotimaista työntekijää saatavissa. Tämä kanta saa vahvaa tukea myös Elinkeinoelämän keskusliitolta, jolle tarveharkinnan poisto on keskeisten hallitusohjelmatavoitteiden joukossa.

– Tarveharkinta on tarpeetonta. Eivät yritykset lähde rekrytoimaan väkeä ulkomailta, jos osaavia ja pystyviä ihmisiä on saatavilla kotikonnuilta. Haku on aina vaikeaa, ja se on riskaabelia, sanoo EK:n asiantuntija Mikko Räsänen.

Suojaa perusduunaria

Toiseksi suurin puolue perussuomalaiset pitää maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassaan kiinni saatavuusharkinnasta. Myös yli miljoonan suomalaisen ja 21 ammattiliiton keskusjärjestö SAK katsoo hallitusohjelmatavoitteissaan saatavuusharkinnan olevan säilyttämisen arvoinen asia. Samalla työehtojen valvontaa haluttaisiin tehostaa.

– Saatavuusharkinta olisi hyvä säilyttää. Tässä on hyvä muistaa, että saatavuusharkinta ei koske kaikkia ammatteja. Puhutaan paljon huippuosaajien saamisesta. Huippuosaajien kohdallahan saatavuusharkinta ei ole käytössä, vaan heille riittää, että he laittavat suoraan hakemuksen ulkomaalaisvirastoon, SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen muistuttaa.

Käytännössä jako erityisasiantuntijoihin ja tarveharkinnan kohteeksi joutuviin tapahtuu palkkatason perusteella.

Väestön vanhetessa ulkomaista työvoimaa on katsottu tarvittavan yhä enemmän muun muassa hoito- ja hoivapalveluihin. Myös huipputuloksiin yltänyt pelialan yritys katsoo tarvitsevansa tulijoita.

Ulkomaalaisvahvistuksia peliin

– Tosiasia on kuitenkin se, että olemme pieni maa ja resurssimme ovat rajalliset. Niinpä meidän pitää myös pystyä houkuttelemaan ulkomaalaisia huippuosaajia perheineen tänne Suomeen. Mielestäni Suomella on esittää monia valtteja tämän tavoitteen edistämiseksi – turvallisuus, kaunis luonto, sosiaaliturva, laaja englannin kielen taito ja koulutusjärjestelmä. Näitä valtteja on syytä myös valtiovallan ja etujärjestöjen toimesta tuoda esiin, sanoo Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Hänen mukaansa Suomeen mahdollista tehdä toimialan maailmanlaajuinen keskus – "pelialan Piilaakso".

– Mikäli haluamme, että hyvässä kasvussa oleva toimialamme myös pystyy täysin hyödyntämään käynnissä olevan momentumin, kaikki hallinnolliset esteet ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamiseksi maahamme on syytä ottaa tarkasteluun ja huolehtia siitä, että myös EU:n ulkopuolisten ammattilaisten palkkaaminen ja maahantulo toimii mahdollisimman mutkattomasti, Paananen tiivistää.