Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Juoruja ja feminismiä

Kurkistus maailman naistenlehtiin

Koostanut: Annastiina Heikkilä, Marika Kataja-Lian, Lotta Nuotio, Satu Nurmio. Toteutus: Ville Juutilainen. Julkaistu 23.4.2015.

Ranskatar selviää kaikesta tyylillä

Ranskan Elle eroaa suomalaisesta, samannimisestä sisarlehdestään. Siinä missä Suomen Elle on nuorille naisille suunnattu muotilehti, on Ranskan Ellen kohderyhmä vanhempi ja lehden ote astetta yhteiskunnallisempi. Tällä kertaa lehti kirjoittaa muun muassa kanadalaisesta globalisaatiokriitikosta Naomi Kleinista sekä käsittelee homoparien adoptio-oikeudesta Ranskassa noussutta hälinää.

Marie Claire on 30-50-vuotiaille naisille suunnattu, kuukausittain ilmestyvä lehti. Päätoimittaja Marianne Mairessen mukaan Marie Claire eroaa Ellen ja Voguen kaltaisista kilpailijoistaan maanläheisyydellään. Päätoimittaja korostaa myös lehden feminististä agendaa - lehti on sukupuolten tasa-arvon asialla vahvasti.

Vogue Paris on painava ja kiiltäväpaperinen muotiraamattu. Kuukausittain ilmestyvää lehteä luotsaa pariisilainen tyyli-ikoni Emmanuelle Alt. Pääkirjoituksessaan Alt kirjoittaa ystävästään ja sivutyöstään. Ystävä on ranskalainen huippusuunnittelija Jean-Paul Gaultier ja Altin sivuduuni Gaultierin muotinäytöksen mallina toimiminen.

Grazia on tämän ranskalaisnelikon nuorekkain lehti. Siinäkin on ajankohtaisia artikkeleita, mutta pääosaan nousee shoppailu.

Koonnut Annastiina Heikkilä. Valitse lehti nähdäksesi tarkemmat tiedot tai palaa takaisin.

Elle

Mahtavaa! Morsiamena nelikymppisenä
Seksikäs farkuissa – 62 meitä ihastuttavaa paria
Carine Roitfeld ja hänen tyttärensä Julia Restoin kertovat kaiken. Plus lue heidän muotineuvonsa
Haluan kauniit sääret!
Lasten muotispesiaali: 20 sivua shoppailua

Ranskan Elle on viikoittain ilmestyvä naistenlehti. Koska kyseessä on viikkolehti, käydään joka numerossa läpi kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat sekä politiikan viikon uutiset. Pääpaino on silti muodissa ja kauneustuotteissa: lehden kannessa mainostetaan tällä kertaa seksikkäitä farkkuasuja.

Lehti omistaa paljon palstatilaa myös perhe-elämälle. Äitiys ei kuitenkaan määritä Elle-naista, joka yhdistää vaativan työn ja perheen näennäisen vaivattomasti. Ellen sivuilla esiintyvä äitihahmo on ikityylikäs ja -seksikäs nainen, joka tekee 10-tuntisia työpäiviä ja näkee lapsiansa lähinnä myöhään illalla tai osallistuessaan heidän kanssaan viikonloppuisin erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

Tällä kertaa myös Ellen kansimuotijutussa käsitellään lastenvaatteita. Itse jutussa suloiset ranskalaislapset esittelevät Stella McCartneyn, A.P.C:n, Chanelin ja Kenzon kevätvaatteita, yhdessä rennon malliäitinsä kanssa. Lukijaa opastetaan ostamaan lapsille kevään kulttilenkkarit (Stan Smith) tai muodikkaat terveyssandaalit (Birkenstock). Lisäksi Elle esittelee kevään trendikkäät pesuaineet, hiustuotteet ja hajuvedet (!) lasten kylpyhuoneeseen. Elle vinkkaa myös viikon kuumimmasta harrastuksesta: ranskalaisen luksuskosmetiikkamerkki Guerlain kun järjestää lapsille suunnatun hajuvesiateljeen.

Ranskan Ellen lehden ikonisin osuus löytyy kuitenkin lehden loppupuolelta: neljä irrotettavaa ruokaohjetta. Nämä viikon ”kotiruokareseptit” ilmestyvät joka numerossa ja ovat useimmiten huippukokkien suunnittelemia. Tällä kertaa lukijaa houkutellaan valmistamaan esimerkiksi vihreää parsaa kera juustomoussen ja savustetun kananmunan.

Palaa takaisin

Marie Claire

Loppuuko äitien tuntema syyllisyys joskus?
Calais – tarina rakkaudesta paperittomaan
Malediivit ja postikortin takana piilevä säälimätön sharia-laki
Lara Stone. Ollakseen vahva nainen on oltava solidaarinen muille naisille

Muotia ja luksusta Marie Clairessä riittää, ranskalaiseen tyyliin. Lehden huhtikuun numeron kannessa poseeraa huippumalli Lara Stone ja editoriaalien muotikuvissa on Dioria, Chanelia ja Balmainia.

Marie Clairen jutut ovat kuitenkin pidempiä ja kantaaottavampia kuin esimerkiksi Ellen vastaavat. Reportaasin aiheena on tällä kertaa pohjoisranskalainen Calais’n kaupunki, jonne saapuu vuosittain tuhansia, paperittomia maahanmuuttajia. Jutun kulmana on paperittomien siirtolaisten ja ranskalaisnaisten solmimat rakkaussuhteet. Toisessa kansijututussa käsitellään naisten huonontunutta asemaa Malediivien saarilla, jossa radikaalit islamistit pyrkivät rajoittamaan heidän liikkumatilaansa uskonnon nimissä.

Kiinnostavaa Marie Clairessa onkin sen avoin feministisyys ja poliittisuus. Lehti ilmoittaa olevansa tasa-arvon asialla eli haluaa lisää naisia politiikkaan, yritysten johtotehtäviin ja muihin päättäviin asemiin. Päätoimittaja Mairessen mukaan 60-vuotias lehti on myötävaikuttanut vuosien saatossa Ranskan feministiseen liikkeeseen. ”Nykyään edustamme modernia feminismiä eli ajatusta miesten kanssa tehtävästä tasa-arvotyöstä. On myös miesten etu, että esimerkiksi lastenhoitoa ei ajatella vain naisten asiana ”, päätoimittaja sanoo.

Huhtikuun numerossa onkin laaja juttu esimerkiksi naisten kokemasta riittämättömyyden tunteesta. Jutussa kerrotaan työssäkäyvistä äideistä, jotka tuntevat jatkuvaa riittämättömyyttä niin uransa kuin lastensakin suhteen. Marie Claire ei puhu näistä syyllisyyden tunteista yksilöiden ongelmina, vaan ehdottaa ratkaisuksi tasa-arvokehityksen vahvistamista – eli esimerkiksi isien ja miesten työnantajien osallistumista lastenhoitokeskusteluun nykyistä ponnekkaammin.

Palaa takaisin

Vogue Paris

Naisellisuuden suuri leikki Lea Seydoux’n kanssa
Jumalainen Charlotte Casiraghi Mario Testinon kuvaamana

Vogue Paris tarjoilee unelmia, suurimmaksi osaksi saavuttamattomia sellaisia. Lehden editoriaaleissa esitellään kevään muotikokoelmien valittuja paloja: muotitalo Chloén valkoisia pitsimekkoja, Diorin nahkaviittoja, Chopardin timanttikelloja ja viidensadan euron hintaisia terveyssandaaleja. Vogue Paris on myös mainostajien suosikki: esimerkiksi huhtikuun numerossa on laskujeni mukaan 109 sivua mainoksia (toki hyvin kauniita sellaisia).

Muotikuvissa näkyy paljasta pintaa ja varsin uskaliaita otoksia ylä- ja alaosattomista malleista – niin miehistä kuin naisista. Alastomuus onkin eräänlainen Ranskan Voguen tavaramerkki, jolla se erottautuu muuten varsin samankaltaisesta amerikkalaisserkustaan eli Yhdysvaltain Voguesta.

Kauniit ja rohkeat kuvat ovat Voguen valtti, tekstiä lehdessä on vähänlaisesti. Kulttuurin ilmiöihin Vogue Paris kuitenkin pureutuu. Tällä kertaa haastattelussa ovat muun muassa uuteen Bond-elokuvaan pestattu ranskalaisnäyttelijä Léa Seydoux sekä Monacon ruhtinassukuun kuuluva Charlotte Casiraghi.

Mutta arkielämän huolet ja rajoitteet, niistä Vogue ei piittaa. Lehden sivuilta on siis turha etsiä lastenkasvatusvinkkejä tai ruokareseptejä. Ja kukapa tämän kulttuurituotteen siinä tarkoituksessa ostaisikaan: Vogue Paris on unelmakatalogi ja eteispöydän tyylikäs koriste.

Palaa takaisin

Grazia

25 tyttöä, joita seurata Instagramissa
Unelmoitko näistä? Tilaa meiltä ilman postikuluja, toimitus 48 tunnin sisällä!
Uskaltaudu kaikkeen! Meikkityylit ilman rajoituksia. Lakat jotka jymäyttävät. Hiusten huipputuotteet

Viikoittain ilmestyvä naistenlehti kertoo keskittyvänsä muotiin, julkkiksiin ja trendeihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että lehti olisi läpeensä hömppää. Tällä kertaa Grazia haastattelee kahta ranskalaista politiikan toimittajaa, jotka ovat kirjoittaneet kirjan ex-presidentti Nicolas Sarkozyn taustavaikuttajista. Viikon politiikan uutiseksi on nostettu Hillary Clintonin ilmoittautuminen Yhdysvaltain presidenttikisaan.

Muut jutut käsittelevät muun muassa hipstereiden vaikututusta maailmantalouteen sekä tämän hetken merkittävimpiä Instagram-julkkiksia. Erilaiset sosiaalisen median trendit ja ilmiöt ovat Graziassa muutenkin vahvasti esillä.

Mutta muoti, sitähän Graziassa riittää. Vaatemerkit ovat luonnollisesti Vogue -lehteä edullisempia, mutta erilaisia tuotekuvia on vielä hengästyttävämpi määrä. Grazia muistuttaa paikoin postimyyntiluetteloa: valkoiselle taustalle printattuja kuvia ja hintatietoja kengistä, meikeistä ja vaatteista. Lehti esittelee jopa muutamia tuotteita, jotka voi tilata sen välityksellä suoraan kotiinsa.

Palaa takaisin

Libanonissa bling on uusi musta!

Libanonissa naistenlehtiä ilmestyy sekä arabiaksi että ranskaksi. Ranska on valtakieli alueella, joten monet lukevat libanonilaisten lehtien lisäksi myös ranskalaisia – sekä englanninkielisiä muotilehtiä.

Libanonilaiset lehdet keskittyvät viimeisimpään – ja kalliiseen – muotiin sekä luonnollisesti meikki- ja hiustyyleihin. Lisäksi on paljon juttuja julkkiksista, arabipop-tähdistä, näyttelijöistä ja heidän ihmissuhteistaan.

Kaikissa lehdissä on myös sivukaupalla juoruja ja kuvareportaaseja paikallisten silmäätekevien hyväntekeväisyystilaisuuksista ja muista kissanristiäisistä.

Artikkelit keskittyvät suhteisiin ja perheisiin, mutta myös terveydestä kirjoitetaan, kuten esimerkiksi rokotuksista ja Alzheimerin taudista. Osassa lehdistä on myös painavampaa asiaa ihmissuhdejuttujen seassa: esimerkiksi arabimaiden tiedettä sekä lasten kasvatusta.

Koonnut Marika Kataja-Lian. Valitse lehti nähdäksesi tarkemmat tiedot tai palaa takaisin.

Al-Hasnaa

Hanan al-Sekh: Tästä syystä Ansi al-Hajj rakastui minuun (paikallisia näyttelijöitä)
Arabinaistutkijat tiedemaailmassa
Ulkomaiset sinkkunaiset Dubaissa
Turistikohteita rakastavaisille
Hind Sabri: En ole aktivisti ja naisten vuoro ei ole vielä alkanut (näyttelijätär, WFPn hyväntahdonlähettiläs)
Sosiaalinen media - Milloin virtuaalisuudesta tulee syy avioeroon
Muodin hulluus ottaa valtaansa

Al-Hasnaa on perinteinen pitkän linjan naistenlehti, joka on perustettu vuonna 1909. Lehti on uudistettu moderniksi. Se on suunnattu keskiluokkaisille, työssäkäyville naisille, joilla ei välttämättä ole vielä lapsia. Artikkeleissa jotain tolkkua, enemmän ajankohtaisasioita muodin lisäksi.

Palaa takaisin

Laha

Olen sitoutunut arabijuuriini tunteikkaasti (Elisa Sednaoui, näyttelijä ja malli, tämän hetken suosituimpia hahmoja, muoti-ikoni)
Kehitys ei tarkoita sitä, että muuttuisimme lännen kopioiksi
Mustafa Kamar ei ole syyllinen petokseen (egyptiläisnäyttelijä ja -laulaja)
Pelottavat määrät: Teini-ikäiset ratin takana
Cyrine Abd-Nour: Läimäytin Ahmad al-Saadania koko voimallani (näyttelijätär)
Omro Mustafa: Pyysin anteeksi Ahmad Helmiltä. Ja tämä on totuus riidastani Adel Imamin ja Omro Diabin kanssa
Kadonneen tähden salaisuus
Mona Zaki lopettaa hiljaisuutensa: Aviomieheni ja lapseni ovat minulle tärkeimpiä maailmassa (näyttelijätär tilittää)
Miksi lapsia opetetaan väkivaltaisiksi
Ole kaunis kuin Miranda Kerr
Harrastus, joka muutti heidän elämänsä
Intohimo ruokaan

Laha-lehti on erittäin tunnettu arabimaailmassa myös Libanonin ulkopuolella. Se kuuluu al-Hayat-sanomalehtiketjuun. Laha keskittyy omien sanojensa mukaan ”arabinaisiin ja heidän perheisiinsä”. Lehti onkin muita enemmän perhekeskeinen. Lehden maine näkyy siinä, että se saa enemmän tunnettujen henkilöiden haastatteluja. Heti ensimmäisessä artikkelissa seurataan Jordanian kuningatar Ranian vierailua hyväntekeväisyyskohteessa.

Palaa takaisin

Snob

Suruni rakkaudesta ja avioliitostani kasvaa (näyttelijä Ziad al-Rahbani kertoo suhteestaan)
Rakkautta on, mutta se ei kestä (näyttelijätär Mais Hamdan tilittää)
Interpol jahtaa minua (keskusteluohjelman tv-tähti Georges Kardahi tilittää)
Alzheimer - jotta et joutuisi sen uhriksi
Tarpeelliset rokotukset, jotka tappavat tauteja
Valentine: Rakkaus vai raha? – Mustasukkaisuus: Vähän sytyttää rakkauden, paljon polttaa sen pois – Kuuluisia ihmisiä, jotka epäonnistuivat rakkaudessa - Jokaisella naisella on parfyymi, joka kertoo hänestä - Rakkaus muodissa, asusteissa ja meikeissä - Alusasut - intiimielämän mauste
Nour el-Sharif on palannut yhteen Mirwat Aminin kanssa: Kairon aika (paikallisia näyttelijöitä)
Bassil Khiyat: Valitsen roolini ammattietiikani mukaan (paikallinen näyttelijä)

Snob painottuu muotiin ja suhteisiin. Se on suunnattu enemmän aikuisille naisille. Juttuja on muun muassa terveydestä ja kauneuskirurgiasta. Lehdessä on paljon juoruja ja julkkiksia tilittämässä suhteistaan sekä osuus jumppa- ja ruokaohjeita. Suurimmassa osassa tässäkin lehdessä on kevään muoti, alusvaatteet, korut ja parfyymit.

Palaa takaisin

Noun

Pidä päällä. Rakasta.
Libanonilaiset muotisuunnittelijat.
Elisa Sednaoui (näyttelijä, malli ja muoti-ikoni)
Murskaaja Bou Faour (ministeri)
Krikor Jabotian (muotisuunnittelija)
Seksuaalisuus: puhu hänelle
Punainen huulipuna
Michael Fassbenderin liian lyhyet jalat

Noun on Libanonissa kaikkein suosituin ranskankielinen lehti. Se keskittyy luksukseen, muotiin ja kauneuteen. Lehdessä on myös ranskalaisten julkkisten haastatteluja sekä jonkin verran artikkeleita viimeisimmistä taidenäyttelyistä, designistä ja sisustuksesta. Lehdessä on jopa kirja-arvioita! Ja luonnollisesti lopussa juorut. Suomalaiseen silmään vaikuttaa Glorialta.

Palaa takaisin

Turkissa pinta on tärkeintä

Turkissa naistenlehdistä huomaa, miten huoliteltu, nuorekas ja kaunis olemus on täällä tärkeää, ulkonäöllä mitataan naisen arvo ja asema. Valtaosa lehdistä käsittelee vain ja ainoastaan pintaa – vaatteita, meikkejä ja sitä, miten ostella niitä vaatteita ja meikkejä. Muutamissa harvoissa ruokavinkeissäkin korostuu se, mitä syödä jotta milloin mikäkin osa kehosta näyttää hyvältä. Herkkuruokien reseptejä ei jaella – turkkilaisten naistenlehtien kohderyhmä eivät selvästikään ole kotona kokkaavat rouvat vaan tyylitietoiset työssäkäyvät muodin suurkuluttajat.

Tavisten tarinat eivät täällä valtavirran naistenlehtiä kiinnosta. Jos lehdessä on pitkä haastattelu ylipäänsä, niin se ei kietoudu aiheeseen vaan jonkun julkkiksen henkilön/sanomisten ympärille.

Viime vuosina konservatiivisille, huivia käyttäville naisille on alkanut ilmestyä omia lehtiä. Niissä mallit ovat huivitettuja ja sopivan pituisissa hihoissa ja helmoissa. Myös kankaiden kuosit sopivat islamin vaatimuksiin eli niissä ei ole esittäviä kuvia.

Koonnut Lotta Nuotio. Valitse lehti nähdäksesi tarkemmat tiedot tai palaa takaisin.

Hayyat

Miten pukeudutaan nahkaan?
3 askeleen silmämeikki
Fiksuja ostoksia – sijoita kevääseen!
Minimalistista muotia

Haayat on konservatiivinen lehti, joka on suunnattu islamilaisille naisille. Suomalaisin silmin luulisi, ettei arvoiltaan konservatiivinen lehti olisi yhtä ulkonäkökeskeinen kuin muut, mutta sisältö kertoo toista. Lehti on yhtä kova neuvomaan kuin naistenlehdet yleensä ja pinta on tässäkin tärkeintä.

Palaa takaisin

Elele

Jotkut miehet ymmärtävät meitä!
Teen sekä urani, että elän rakkauteni!
Rakkaudesta muotiin! Avasimme kevätkauden
Burçin Terzioğlu pitkässä haastattelussa (näyttelijätär, joka on usein otsikoissa suhdekiemuroistaan)

Elele-lehti täyttää hyvin turkkilaisten naistenlehtien piirteet: Muodin kevätsesonkia on tarjolla ja lahjaksi tulee pieni kirjanen, jossa esitellään nuoruuden ja kauneuden reseptit.

Elelen kansi näyttää hyvin myös sen, miten erillään naisten ja miesten maailmat naistenlehdissä – ja yhteiskunnassakin - ovat.

Palaa takaisin

Seninle

Kaikki, mitä tässä lehdessä näette voitte myös ostaa!
Kevään tuoksu – kokoelmien uusimmat
Lenkkarikuninkuus – kauden värikkäitä ja valkoisia valintoja
Burcu Kara haastattelussa (näyttelijä ja malli)

Äärimmäisyyksiin pinnan tärkeyden vie lehdistä Seninle-lehti, joka mainostaa aivan kaikkea lehdessään.

Palaa takaisin

Tempo

Kohti vaaleja: Obaman mielipidetutkijan kampanjaluvut
20-vuotiaista 100-vuotiaisiin: Naiset kertovat elämästään
Reportaasi: Miten valitaan televisio-ohjelmien kilpailijat?

Turkkilaislehdet täyttyvät pinnasta ja neuvoista, miten virheettömään pintaan voi päästä ja toimitetut jutut lähes loistavat poissaolollaan. Yksi lehdistä, Tempo, on selvä ja harvinainen poikkeus – lehti sisältää reportaaseja, tavallisten naisten haastatteluja naisena olemisesta Turkissa ja jopa kirjaliitteen, joka esittelee uusimpia kirjallisuusuutuuksia ja kirjailijahaastatteluita.

Naistenlehtien valtavirrasta poiketen se ei myöskään neuvo kauneusasioissa tai kehota vaateostoksille, naistenlehdille tyypilliset mainokset puuttuvat täysin. Lehdessä käsitellään myös kansainvälisiä asioita, mutta turkkilaisten toimittajien kirjoittamina.

Palaa takaisin

Suomalainen rämpii stressissä

Suomessa naistenlehdissä käsitellään yhteiskuntaa ja politiikkaa jopa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Selitys löytyy Tampereen yliopistoston tutkijan Laura Saarenmaan mukaan siitä, että monet suomalaiset naistenlehdet ovat pitkäikäisiä ja ilmestyneet alunperin aikana, jolloin isoille yhteiskunnallisille kysymyksille on ollut tilausta.

Nykyään puoluepolitiikka on kuitenkin saanut väistyä elämäntapoihin liittyvien valintojen tieltä. Lehdet käsittelevät paljon sitä, millaisissa paineissa naiset elävät: stressiä, työn ja perheen yhteensovittamista, terveyttä ja ruokavalioita.

Suomalaiset lehdet elävät myös vahvasti vuoden kulkua. Kun helmikuussa pohdittiin paniikkihäiriöitä, stressisyömistä, self help -oppaita ja seksikirjallisuutta, huutavat huhtikuun lehdet kansissaan kauneutta ja kevätmuodin riemuja. Lehtien sivuilta löytyy usein samat teemat: selvitymistarinat, parisuhteen tasa-arvo, kauneus ja muoti, ruokavalio ja työelämän paineet.

Koonnut Satu Nurmio. Valitse lehti nähdäksesi tarkemmat tiedot tai palaa takaisin.

MeNaiset

Selviytymistarinat näkyvät monessa lehdessä ja niin myös elämän rankkuus, MeNaisissa jo kannessa yhden ihmisen niskaan on kasautunut syöpä, ero ja rahavaikeudet.

MeNaiset aloittaa myös kesän laihdutusprojektin näkyvästi julkkisten jumppaneuvoilla, dieeteillä ja kauneudenhoitovinkeillä. Neuvoja ja ohjeita tulee myös pomoksi pääsemiseen.

Parisuhdetta käsitellään Putous-tähti Essi Hellénin ja juontaja Anu Harkin kautta sekä uskottomuutta käsittelevässä artikkelissa.

Palaa takaisin

Trendi

Nuoremmille naisille suunnattu Trendi vetää feminismin kanteen: Sinäkin olet hyvä feministi ‑juttu käsittelee feminismiä ja tasa-arvoa yleensä, mutta jutun otsikoista jää naivi kuva. Feministiksi kelpaa esimerkiksi, vaikka kiikarissa olisi rikas mies tai ajelisikin karvansa.

Neuvoja lehdessä piisaa ja työelämästä kertova juttu on tehty jopa raivostuttavasta, joskin uudenlaisesta näkökulmasta “setä neuvoo”.

Palaa takaisin

Olivia

Olivia käsittelee työelämää isossa artikkelissa, jossa pohditaan, minne kolmekymppiset naiset työelämästä häviävät. Myös Olivian omaa mentorointiohjelmaa esitellään. Selviytymistarina tulee puolestaan Ruandan-pakolaiselta.

Terveyttä ja treenaamista käsitellään, tietenkin, mutta aika mielenkiintoisesti kirjailija Joel Haahtelan kirjoittamassa henkilökuvassa Jutta Gustafsbergistä. Seksi ja naisia ja miehiä koskevat eri moraalisäännöt nostetaan esille jo kannessa: juttu käsittelee paljon irtosuhteita harrastavaa naista.

Monen muun lehden tapaan matkailulle ja ruokaohjeille on omat osionsa.

Palaa takaisin

Gloria

Muista suomalaisia naistenlehtiä ylellisemmäksi profiloitunut Gloria on lehdistä huhtikuussa kaikkein eniten kevätmuotiin painottuva.

Ongelmia on silti Gloria-lehden naisellakin. Michelin-ravintolaa pyörittävä pariskunta voi "hengittää taas vuoden" ja Tuuli Kousa joutuu tekemään 80 tunnin työviikkoa.

Ajankohtaisiin asioihin pureudutaan nettivaikuttamisen ja maahanmuuttajien kautta. Gloriassa on myös osuus matkailulle ja ruokavinkeille.

Palaa takaisin