Saudi-Arabia uhkaa tarvittaessa iskeä kapinallisten joukkoihin Jemenissä

Saudi-Arabian suurlähettiläs Adel al-Jubeir toivoi, että poliittinen dialogi kaikkien Jemenin puolueiden välillä johtaisi vaaleihin.

Ulkomaat
Jemeniläisiä ilmaiskussa tuhoutuneella sillalla Ibbin kaupungin lähistöllä 21. huhtikuuta 2015.
Jemeniläisiä ilmaiskussa tuhoutuneella sillalla Ibbin kaupungin lähistöllä 21. huhtikuuta 2015.EPA

Saudi-Arabia aikoo iskeä huthikapinallisten joukkoihin Jemenissä, jos kapinalliset käyttäytyvät aggressiivisesti. Asiasta ilmoitti Saudi-Arabian suurlähettiläs Adel al-Jubeir.

Suurlähettiläs totesi Saudi-Arabian siirtyvän toiseen vaiheeseen kampanjassa ja hän toivoi, että poliittinen dialogi kaikkien Jemenin puolueiden välillä johtaisi vaaleihin.

Jemenin huthikapinallisia vastaan perustettu kymmenen arabimaan liittouma ilmoitti tiistaina lopettavansa sotatoimet. Tänään keskiviikkona ilmaiskuja kuitenkin jatkettiin ja liittouma iski Taezin kaupunkiin sen jälkeen, kun huthikapinallisten oli kerrottu edenneen kaupungissa.

Kapinallisten ja Jemenin hallitusta kannattavien ryhmien väliset taistelut jatkuivat uutistoimistojen mukaan maan eteläosassa Taezissa ja Adenissa.

Liittouma kertoi saavuttaneensa tavoitteensa ja Saudi-Arabiaan kohdistunut turvallisuusuhka on poistunut. Jatkossa liittouma aikoo keskittyä poliittisen ratkaisun aikaansaamiseen Jemenissä.

Lähteet: AFP