1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskan pääministeri korjaa puheitaan terrori-iskuista

Pääministerin mukaan Ranska on estänyt vuodesta 2013 lähtien viisi terrori-iskua. Aiemmin France Inter -radiokanava kertoi Vallsin sanoneen haastattelussa, että iskut olisi torjuttu tänä vuonna.

Ulkomaat
Ranskan pääministeri Manuel Valls.
Ranskan pääministeri Manuel Valls.Jan Langsdon / EPA

Ranskan pääministeri Manuel Valls on korjannut puheitaan Ranskassa estetyistä terrori-iskuista.

Radio France Inter kertoi aiemmin, että Valls oli haastattelussa sanonut Ranskan torjuneen viisi iskua tammikuisten terrori-iskujen jälkeen. Myöhemmin Vallsin toimisto korjasi, että iskuja on torjuttu viisi vuodesta 2013 lähtien, uutistoimisto AFP kertoo.

Estettyjen iskujen joukossa on kirkkoon suunniteltu isku, jonka vuoksi äskettäin pidätettiin 24-vuotias mies. Miehen uskotaan iskun suunnittelun lisäksi surmanneen naisen, jonka ruumis löydettiin sunnuntaina autosta Pariisin lähellä sijaitsevassa Villejuifin kaupungissa.

Ranska etsii miehen mahdollisia kumppaneita. Viranomaisten mukaan tämä suunnitteli iskevänsä yhteen tai useampaan kirkkoon. Pidätyksen yhteydessä löytyi runsaasti aseita.

France Inter -radioaseman haastattelussa Valls sanoi myös, ettei terroriuhka ole ollut koskaan näin suuri.

Vallsin mukaan yli 1 500:n ranskalaisen tai Ranskassa asuvan epäillään olevan mukana terroriverkostoissa. 442:n heistä uskotaan olevan nyt Syyriassa ja 97 on kuollut siellä.

Vastikään julkaistun raportin mukaan sadat Ranskan kansalaiset ovat liittyneet jihadistien riveihin Syyriassa ja Irakissa.

Seitsemän Ranskan kansalaista on kuollut tehdessään itsemurhaiskuja Syyriassa tai Irakissa, Valls sanoo.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi