Kovalla tuulella ei tehdä töitä – nosturikuski viettää puhurit kahvitellen

Tampereen Niemenrannassa töitä tehnyt nosturimies on tänään torstaina ennättänyt pitää monta kahvitaukoa. Syynä on voimakas tuuli, joka on estänyt työt useaan otteeseen.

luonto
Tuulimittarin viisari kipuaa lähes 20 metriin sekunnissa
Marko Andrejeff

Torninosturissa työskentelevä Marko Andrejeff kirjasi torstaina aamupäivällä korkeita lukemia tuulimittariinsa. Viisari värähti lähes 20 metriin sekunnissa, mikä keskeytti työn tekemisen.

– Torninosturissa on nostokielto, kun tuuli menee yli 15 m/s. Tänään on ollut monta kahvitaukoa, kertoo Marko Andrejeff Tampereen radiolle lähettämässään viestissä.

Nosturimiehen mukaan kovat tuulet ovat melko tavanomaisia näin keväisin. Tämänpäiväinen voimakas puhuri oli kuitenkin Andrejeffillekin yllätys.

Mittaria seurataan

Tuulimittari kuuluu nosturin vakiovarusteisiin. Mittari on ohjaamossa näköetäisyydellä, ja sen lukemia tarkastetaan tarvittaessa työolosuhteet.

Korkeimmillaan tuuli saa yltää 15 metriin sekunnissa. Jos tämä ylittyy, nosturimies joutuu harkitsemaan, onko työn jatkaminen mahdollista. Tänään torstaina taukoja on Andrejeffille kertynyt tavallista enemmän, sillä työmaa sijaitsee puhureille alttiilla paikalla avoveden lähellä.

– Kaikkea muuta pientä kyllä pystyy nostamaan paitsi raskaita elementtejä, Marko Andrejeff toteaa.