1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Ruohonen-Lerner saattaa vielä muuttaa Keski-Suomen kansanedustajia

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner on tiettävästi ainoa joka voi vielä vaikuttaa siihen ketkä ovat Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustajat. Ruohonen-Lerner on perussuomalaisten Sampo Terhon varaedustaja Euroopan parlamenttiin.

Pirkko Ruohonen-Lerner perussuomalaisten eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa 3. helmikuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keski-Suomessa perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi ja Mauno Vanhala joutuvat jännittämään maanantaihin rooliaan politiikassa. Pirkko Ruohonen-Lerner on luvannut ilmoittaa maananataina, ottaako hän varaedustajana vastaan eduskuntaan valitulta Sampo Terholta vapautuvan europarlamentaarikon paikan.

Jos Ruohonen-Lerner päättää jatkaa kansanedustajana, europarlamentaarikon rooli lankeaa hänen varamiehelleen eli Toimi Kankaanniemelle. Hänen Brysseliin lähtönsä taas nostaisi eduskuntaan jyväskyläläisen Mauno Vanhalan.

Kankaanniemi on ilmoittanut "miettivänsä ainakin yhden tai kahden yön yli", lähteekö europarlamenttiin vai ei, jos paikka hänelle lankeaa.