Kimppakyyti tuo eväät kaupasta kotiovelle

Lahdessa on alkanut uraauurtava kokeilu verkkokaupasta hankitun ruoan kotiinviennissä. Kokeilussa verkko-ostokset toimitetaan ostajalle kimppakyydillä.

kimppakyyti
Kauppakassit ostoskärrissä.

Lahdessa kokeillaan ruoan kotiinkuljetusta tavarakimppakyytinä. Kokeilussa ruoka-ostokset tehdään verkkokaupassa, josta tilataan samalla ostoksille kotiinkuljetus.

Kotiinkuljetuskokeilu koskee Paavolan Citymarketin verkkoruokakauppaa, joka avautui käyttöön keskiviikkona. Kuljetuksista vastaa helsinkiläisen it-yrityksen CoReorientin kimppakyytipalvelu.

Rekisteröityneitä kotiinkujetuksesta kiinnostuneita oli torstaihin puoleen päivään mennessä vain yksi, mutta kimppakyytien kuljettajia on ilmoittautunut runsaasti.

Yrityksen markkinointipäällikkö Henni Ahvenlammen mukaan kuljettajia on ilmoittautunut mukaan 90 ja lukumäärän uskotaan vielä kaksinkertaistuvan.

Ostoksia kimppakyydissä voidaan kuljettaa millä tahansa kulkuvälineellä autosta polkupyörään, joten kuljettajien alaikärajaksi on asetettu 14 vuotta. Kuljettaja saa ostosten kuskaamisesta viiden euron korvauksen.