Hyppää sisältöön

Kotiäitierotiikassa on vielä hivenen vetoa – kirjastoissa

Eroottiset trilogiat tekivät kauppansa vielä viime kesän kirjamyynnissä kuin makkara markkinoilla. Nyt ne ovat jo siirtyneet tyrkkytiskeistä alelaareihin, mutta kirjastoissa pokkarisarjoilla on vielä kysyntää.

Parin viime vuoden ilmiö kirjallisuudessa ovat olleet kolmiosaiset eroottiset kirjasarjat, joita keski-ikäiset naiset ostivat ja kulttuurikriitikot haukkuivat.

Nyt pokkarit ovat ehtineet kirjakauppojen alelaareihin. Suomi lukee -listan top kympistäkin ne ovat karisseet lukuunottamatta leffan aikaansaamaa hetkellistä paluuta.

Kulttuuritietoisen pääkaupunkiseudun kirjastoissa niitä ei löydy varatuimpien listoilta, mutta ainakin Tornion kirjastossa niitä kysytään vielä vilkkaasti.

Vuonna 2012 suomennettun Fifty shades -trilogian ykkösosaa Sidottu on lainattu reilusti toista sataa kertaa. Myös muut osat kuluvat ahkerasti kirjastonkäyttäjien käsissä.

– Kakkososa Satutettu on ollut lainassa 82 kertaa ja viimeinen osa Vapautettu 94 kertaa. Tosin varauslistoilta nämä ovat jo pudonneet, kertoo vs. kirjastonjohtaja Päivi Koivuniemi.

Koivuniemen mukaan myös sarjan innoittamina julkaistut muut samantyyppiset teokset ovat olleet kysyttyjä. Lainaustilastojen perusteella esimerkiksi Anna Toddin After-sarja odottaa kuitenkin vielä löytäjiään Tornion kirjastossa.

.
.