1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nainen sitoi ja sytytti miehen tuleen – 7 vuoden tuomio pysyi hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan lieksalaisnaiselle käräjäoikeudessa viime kesänä annetun seitsemän vuoden vankeustuomion murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Lisäksi hänelle luettiin yli 100 000 euron korvausvaatimukset.

Kotimaan uutiset
Joensuun vanha makasiini palaa
Poliisi

Itä Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan lieksalaisnaiselle käräjäoikeudessa viime kesänä annetun seitsemän vuoden vankeustuomion. Nainen sai tuomion murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Lisäksi hänelle luettiin yli 100 000 euron korvausvaatimukset.

Teot tapahtuivat vuosi sitten Lieksassa. Nainen oli päässyt ehdonalaiseen muutama päviä aikaisemmin, kun hän ajautui entisen seurustelukumppaninsa asunnolle. Sama seurustelukumppani oli tuomittu naiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta pitkään vankeusrangaistukseen, jonka hän oli jo kärsinyt.

Viikonlopun aikana entisen seurustelukumppanin asunnossa oli nautittu alkoholia. Miehen nukkkuessa nainen oli ensi sitonut tämän jalat sähköjohdolla ja sen jälkeen sytyttänyt miehen peitteen palamaan.

Mies heräsi palovaroittimeen ja pääsi ulos asunnosta, joka tuhoutui palossa pahoin. Samassa, puurakenteisessa rivitalossa olleet naapuriasunnot kärsivät vesi- ja savuvahinkoja.

Poltti aseman makasiinit

Lieksalaisnainen oli vuonna 2013 oli tuomittu vankeuteen lokakuussa 2012 tapahtuneesta VR:n Joensuun asemamaksiinien tuhopoltosta ja Paiholan sairaalan tulipalosta. Hänen oli todettu toiminineen alentuneesti syyntakeisena. Makasiinin palosta koitui miljoonavahingot.

Hän oli päässyt ehdonalaiseen kärsittyään makasiinipalosta saamaansa tuomiota.

Lue seuraavaksi