Tuhannet mielenosoittajat vaativat loppua ulkomaalaisvihalle Etelä-Afrikassa

Mielenosoittajat ovat marssineet Johannesburgissa vastalauseena viikkoja jatkuneille maahanmuuttajien vastaisille väkivaltaisuuksille, joissa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä.

Etelä-Afrikan poliisi teki ratsian Jeppestown-alueen hostelleja Johannesburgissa 21. huhtikuuta. Poliisi etsi alueen maahanmuuttajien kimppuun hyökänneitä jengejä. Kuva: Mujahid Safodien / AFP / Lehtikuva

Johannesburgissa Etelä-Afrikassa tuhannet ihmiset ovat kokoontuneet osoittamaan mieltä vastalauseena viimeaikaisille ulkomaalaisvastaisille hyökkäyksille.

Mielenosoittajat marssivat Johannesburgin keskustassa muun muassa maahanmuuttajien asuttamien alueiden läpi. Joukossa on muun muassa yliopisto-opiskelijoita sekä koulupukuisia lapsia.

Mielenosoittajien kantamien kylttien iskulauseina on muun muassa "Yhdisty Afrikka" ja "Sano ei muukalaisvihalle".

Maahanmuuttajien vastaisia väkivaltaisuuksia on ollut viime viikkoina sekä Johannesburgissa että Durbanissa. Niissä on kuollut ainakin seitsemän ihmistä.

Väkivaltaisuuksien kohteena ovat olleet etenkin muista Afrikan maista tulleet siirtolaiset. Hyökkäyksiä on tehty muun muassa heidän omistamiinsa kauppoihin. Ulkomaalaisvastaisuutta lietsoo muun muassa korkea työttömyys.

Hallitus on vakuuttanut panevansa väkivaltaisuudet kuriin tiukin ottein.