1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Viestintäministeri Kiuru ei hyväksy Postin yt-neuvotteluja

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo, ettei hyväksy Postin yt-neuvotteluja ja ulkoistamisia. Posti ilmoitti torstaina aikovansa vähentää vakituisesta henkilöstöstä enintään 380 ihmistä.

politiikka
Krista Kiuru
Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) ei hyväksy Postin yt-ilmoitusta.Seppo Samuli / Lehtikuva

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) ei hyväksy Postin ilmoitusta yt-neuvotteluista. Posti ilmoitti torstaina aloittavansa 477 ihmistä koskevat yt-neuvottelut.

Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve olisi enintään 380 vakituista henkilöä. Suunnitelmien mukaan merkittävä osa Postin omista myymälöistä siirtyy liikekumppanien hoidettavaksi.

– Olemme kuulleet näitä surullisia uutisia Postilta aivan liian usein. En hyväksy sitä, että valtionyhtiö päätyy jälleen toiminnan ulkoistamisen lisäämiseen ja massiivisten yt-neuvotteluiden aloittamiseen, Kiuru sanoo.

Olemme kuulleet näitä surullisia uutisia Postilta aivan liian usein.

Krista Kiuru (sd.)

"Harkittava parlamentaarista työryhmää"

Postin yleispalveluvelvoite kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön vastuualueelle. Kiuru on huolissaan siitä, miten postipalvelut pidetään yleispalveluna tilanteessa, jossa postin määrä vähenee.

– Yleispalveluvelvoitteesta on pidettävä tiukasti kiinni. Tässä tilanteessa yhteisten ratkaisujen löytämiseksi kannattaisi mielestäni harkita myös parlamentaarista työskentelytapaa, Kiuru sanoo.

Ministeri Kiuru sanoo, että hänen ajatuksensa ovat tällä hetkellä yt-neuvottelujen kohteena olevien työntekijöiden luona.

Lue seuraavaksi