1. yle.fi
  2. Uutiset

Krista Kosonen: Kuplakommenttini oli itsekritiikkiä

Näyttelijä Krista Kosonen sanoi alkuviikosta Helsingin Sanomissa, ettei tunne yhtäkään perussuomalaista äänestänyttä ihmistä. Kosonen kertoo A-studiossa, että hänen lausuntonsa ymmärrettiin tahallaan väärin. Kommentti synnytti kiivaan keskustelun Suomen jakautumisesta punavihreisiin kaupunkilaisiin ja konservatiivisiin maalaisiin.

Kotimaan uutiset
Näyttelijä Krista Kosonen.
Näyttelijä Krista Kosonen.Yle

Näyttelijä Krista Kosonen on hämmästynyt, kuinka suuren myräkän kommentti oman lähipiirin vihervasemmistolaisuudesta aiheutti.

– Tarkoitin, että en vain satu tuntemaan ketään perussuomalaista, ja se on erittäin huono asia. Lause sisälsi nimenomaan itsekritiikkiä siitä, että elän tällaisessa kuplassa.

Kososen mielestä hän ei ylpeillyt asialla, vaan lähipiirin samankaltaisuus oli havainto omasta elämästä. Kososesta kaikkien olisi hyvä havahtua siihen, että omat piirit koostuvat usein samalla tavalla ajattelevista ihmisistä.

Näyttelijä ihmettelee sitä, että päiviä velloneessa kohussa alkuperäisen sanoman sisältö on vääristynyt.

– Ihmiset mieltävät minun sanoneen, että kaikki perussuomalaisia äänestäneet ovat rasisteja, vaikka en missään ole sanonut näin, enkä ole sitä mieltä.

Kosonen on kuitenkin huolestunut rasistisen puheen lisääntymisestä. Vaalien jälkeen häntä kulttuurialan työntekijänä mietityttää myös se, heikkeneekö kulttuurin asema seuraavalla hallituskaudella.

– Olen sitä mieltä, että sivistysvaltio tarvitsee ehdottomasti kulttuuriministerin.

Lisää Kososen kommentteja illan A-studiossa TV1 kello 21. Suomi-kuplasta keskustelemassa uudet kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.) ja Ozan Yanar (vihr.) sekä politiikan tutkija Erkka Railo Turun yliopistosta. Juontajana Markus Liimatainen. #yleastudio

Lue seuraavaksi