1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Tampereen psykiatria- ja päihdekeskus Kanta-Sarvikseen

Tampereen kaupungin uusi psykiatria- ja päihdekeskus aloittaa kesäkuun alussa Kaupin sairaalassa ja muuttaa vuodenvaihteessa Kanta-Sarvikseen. Kaupungin mukaan toimintaan liittyy mm. aiemmin A-klinikalta ostettuja palveluja.

Terveys

Tampereen kaupungin uusi psykiatria- ja päihdekeskus aloittaa kesäkuun alussa Kaupin sairaalassa.

Keskuksessa arvioidaan mielenterveyshäiriöitä, alkoholi- ja lääkeriippuvuutta tai toiminnallisia riippuvuuksia kuten peli- ja nettiriippuvuutta sairastavien hoidon tarve. Hoidot ovat lyhytaikaisia ja painottuvat ryhmähoitoihin. Myös läheiset otetaan mukaan.

Keskukseen kuuluu myös työikäisten ensiohjaus Ensio, jonne työikäinen, yli 18-vuotias tamperelainen tai orivesiläinen voi tulla kysymään apua mielenterveys- ja päihdeongelmiinsa.

Sarvikseen korjataan uudet tilat

Vuodenvaihteessa psykiatria- ja päihdekeskus muuttaa Kanta-Sarvikselle Hatanpäälle. Tilat peruskorjataan siihen mennessä.

Tampereen kaupunki kertoo, että uusi keskus yhdistää Hallituskadun psykiatrian palvelut ja aiemmin A-klinikkasäätiöltä ostetut palvelut. Osa Hallituskadun toiminnasta pysyy nykyisellä paikalla vuoden loppuun.

Kaupunki päätti viime vuonna, että se pääosin lopettaa päihdepalvelujen oston A-klinikalta ja ryhtyy tuottamaan niitä itse. Tämä johti klinikalla yt-neuvotteluihin.

Tampere aikoo kuitenkin edelleen ostaa A-klinikalta nuorille suunnattuja palveluja ja huumeiden käyttäjien palveluita.