Talvivaaran ostaja tyytyväinen purkuputkipäätökseen – viranomaisluvat ja rahoituksen varmistuminen vielä auki

Brittiläinen sijoitusyhtiö Audley on solminut ehdollisen sopimuksen Talvivaaran ostamisesta. Kauppa on tarkoitus sinetöidä kesällä, ja siihen liittyy muun muassa ympäristölupia koskevia ehtoja.

Kotimaa
Talvivaara.
Talvivaara

Talvivaaran ostamista suunnitteleva brittiläinen sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors on tyytyväinen kaivoksen saamaan ympäristölupaan purkuputken rakentamiseksi.

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Talvivaaralle ympäristöluvan käsiteltyjen vesien johtamiseksi purkuputkea pitkin Nuasjärveen. Lisäksi Talvivaara sai luvan johtaa jätevesiä Oulujoen vesistöön nykyisiä purkureittejä pitkin uuden purkuputken käyttöönottoon saakka.

Audley solmi maaliskuussa ehdollisen sopimuksen Talvivaaran ostamiseksi sen konkurssipesältä. Samassa yhteydessä Suomen valtion kokonaan omistama, Talvivaaraa varten perustettu, Terrafame-yhtiö teki investointisopimuksen Audleyn kanssa.

– Useita merkittäviä lisätoimia on vielä toteutettava, mutta olen tyytyväinen, että prosessi etenee myönteisesti, sanoo Audleyn John MacKenzie yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa lähettämässään tiedotteessa.

Audley ja TEM kertovat, että osapuolet pyrkivät saattamaan järjestelyn loppuun niin pian kuin mahdollista ja odotuksena on, että järjestely toteutuu tänä kesänä.

– Nyt saatujen lupapäätösten lisäksi tarvitaan vielä mm viranomaislupia sekä lopulliset päätökset koskien rahoituksen varmistumista, Audley ja TEM kirjoittavat tiedotteessaan.