1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lassila & Tikanojan konttorilla paloi autoja – tekijöiksi ilmoittautunut ydinvoimala-alueen hakkuiden vastustajia

Autojen polttajiksi on ilmoittautunut ydinvoimalan alueella tehtävien hakkuiden vastustajia. Lassila & Tikanoja -konserniin kuuluva L&T Biowatti tekee hakkuita Pyhäjoen tulevan ydinvoimalan alueella. Viime päivinä myös Pyhäjoen Hanhikivennimellä on osoitettu mieltä.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Lassila & Tikanojan pääkonttorilla Helsingin Pohjois-Haagassa on keskiviikon ja torstain välisenä yönä poltettu autoja.

Yhtiön mukaan pihalla paloi pari pakettiautoa, joissa oli yhtiön tunnukset. Yhtiön viestintäpäällikkö Hanne Mäkelä sanoo, että autot paloivat käyttökelvottomiksi.

Autopolttojen tekijäksi on ilmoittautunut Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla tehtävien hakkuiden vastustajia.

Taas kyse hakkuista

Tekijät sanovat, että he eivät edusta Hyökyaalto-verkostoa, joka on ollut viime päivinä Hanhikivenniemellä järjestettävien mielenilmausten takana. Poliisilta ei ole saatu varmistusta tekijöistä.

Lassila & Tikanoja -konserniin kuuluva L&T Biowatti tekee hakkuita Hanhikivenniemellä alueella, jonne on suunniteltu ydinvoimalaa. Stora Enso lopetti hakkuut viime viikolla, koska se halusi odottaa hakkuuluvan lainvoimaisuutta. Alueelle on haettu ja saatu maisematyölupa, joka ei ole valitusten takia lainvoimainen, vaikka hakkuut onkin saanut jo aloittaa.

Tekijöiden tiedotteen mukaan ydinvoimalaprojekti on esimerkki siitä, kuinka talouskasvulla voidaan perustella mikä vain luonnolle haitallinen ja sosiaalisesti epätasa-arvoinen toiminta.