Italian poliisi sanoo paljastaneensa islamistisen terroristiryhmän – ratsioita eri puolilla maata

Poliisi on antanut pidätysmääräyksen 18 ihmisestä, jotka ovat kaikki pakistanilaisia tai afganistanilaisia. Al-Qaidan innoittamana toimineen ryhmän tavoitteena on ollut taistella länttä ja Pakistanin hallitusta vastaan.

Ulkomaat

Italian poliisi sanoo käynnistäneensä laajan terrorismin vastaisen operaation aseellista ääri-islamilaista verkostoa vastaan. Pidätysmääräys on annettu 18 ihmisestä, joista osan uskotaan osallistuneen terrori-iskuihin Pakistanissa.

Viranomaisten mukaan verkosto on saanut innoituksensa terroristiverkosto al-Qaidalta ja muilta radikaaleilta järjestöiltä. Verkoston tavoitteena on ollut aseellinen taistelu länttä ja Pakistanin nykyistä hallitusta vastaan, viranomaiset sanovat.

Järjestöllä oli runsaasti aseita ja monet olivat valmiit tekemään terrori-iskuja Pakistanissa ja Afganistanissa, poliisi sanoo.

Osa epäillyistä on pidätetty Italiassa, muun muassa ryhmän hengellinen johtaja. Osan uskotaan lähteneen maasta. Kaikki epäillyt ovat pakistanilaisia tai afganistanilaisia, poliisin edustaja Mario Carta kertoo uutistoimisto Reutersille. Hänen mukaansa operaatio jatkuu edelleen.

Ryhmän jäseniä epäillään iskuista Pakistanissa

Viranomaisten mukaan järjestö auttoi pakistanilaisia ja afganistanilaisia Italiaan joko töihin tai turvapaikanhakijoiksi. Joitakin lähetettiin myöhemmin Pohjois-Euroopan kaupunkeihin, Reuters kertoo.

Joidenkin pidätettyjen tai etsintäkuulutettujen uskotaan osallistuneen terrori-iskuihin Pakistanissa, muun muassa Peshawarissa Pakistanissa vuonna 2009 tehtyyn pommi-iskuun, jossa kuoli yli sata ihmistä ja haavoittui yli 200.

Salakuuntelutietojen perusteella epäillään, että kaksi kuului ryhmään, joka suojeli al-Qaidan johtajaa Osama bin Ladenia. Yhdysvaltain erikoisjoukot tappoivat bin Ladenin Pakistanissa vuonna 2011.

Suurin osa pidätysmääräyksistä keskittyi Sardiniaan, mutta operaatio on ollut käynnissä kaikkiaan seitsemässä Italian maakunnassa.

Lähteet: AFP, Reuters