Laulukilpailun voittajalla Miia Kosusella monta rautaa tulessa

The Voice of Finland -kilpailun voittaneella joensuulaisella Miia Kosusella kiireitä riittää. Voiton jälkeen alkoivat neuvottelut levy-yhtiön kanssa, mutta myös työt parturi-kampaamon vuorovastaavana jatkuivat.

Kotimaa
Miia Kosunen
Tapio Laakkonen / Yle

Miia Kosunen on matkalla kohti musiikin ammattilaisuutta, mutta joensuulaisnainen kulkee jalat maassa. The Voice of Finland -kilpailun voitto on ponnahduslauta musiikkimarkkinoille, mutta varsinainen työ on vielä edessäpäin. Voiton myötä levy-yhtiö on lupautunut tekemään single-levyn. Mikäli levy myy riittävästi, edessä on todennäköisesti pitkäsoittolevyn tekeminen. Levyn sisällöstä Miia on vielä vaitonainen.

– Jätetään se yllätykseksi, minkälaista musiikkia aiomme julkaista. Sen voin sanoa, että hienoja juttuja on tulossa.

– Levy halutaan tehdä rauhassa, aikatauluja ei ole lyöty lukkoon. Uskoisin kuitenkin, että kolmen kuuden sisällä single saadaan tehdyksi.

Keikkaa pukkaisi

Miia Kosunen on saanut jo melkoisesti keikkapyyntöjäkin, mutta tässä vaiheessa kaikki on vielä avoinna.

– Lievästi sanottuna on aika paljon asioita, jotka pitää järjestää tavalla tai toisella. Pitäisi löytää manageri ja ohjelmatoimisto, joka hoitaisi keikkamyynnin. Onneksi on ammattitaitoisia ihmisiä, joilta voi saada neuvoja, kuten Tarja Turunen ja hänen miehensä.

Lauantaina Miia Kosunen esiintyy Joensuun Prismassa.

– Haluan muistaa tällaisella pikaisella esiintymisellä kaikkia niitä fanejani, jotka äänestivät minua kilpailussa. Laulan taustanauhan päälle, jonka mieheni on kaikessa kiireessä yötä myöten soittanut ja kasannut.

Seuraavat kaksi viikkoa Miia viettää aurinkolomalla Espanjassa. Sen jälkeen elämässä on luvassa tasapainoilua muusikkona olemisen ja parturi-kampaamotyön välillä.