Nuorisokotinuorille ehdollista – ohjaajan maitolasiin laitettiin lääkkeitä

Käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja tuntuviin korvauksiin nuorisokodin ohjaajan törkeästä ryöstöstä. Nuori nainen ja murrosikäinen poika yrittivät tainnuttaa väkivalloin nuorisokodin ohjaajan ja anastivat pakomatkaa varten auton. Ohjaaja koetettiin tainnuttaa muun muassa silmätipoilla. Tekoon osallistui myös kaksi muuta nuorta.

Kotimaa
Maitolasi
BananaStock Ltd.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 18-vuotiaalle nuorelle naiselle ja 15-vuotiaalle pojalle 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliset vankeusrangaistukset törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä. Naiselle tuomittiin ehdollisen vankeuden ohessa yhdyskuntapalvelua 50 tuntia ja ja pojalle 25 tuntia. Lisäksi kaksikko velvoitettiin maksamaan uhrille korvauksia yli 4 200 euroa ja muita korvauksia yli 15 000 euroa.

Kaksikko suunnitteli kahden muun alle 15-vuotiaan nuoren kanssa karkumatkaa, kun he huomasivat naisohjaajan tulevan töihin miestyöntekijän sijaan.

Nuoret sekoittivat salaa ohjaajan iltapalamaitolasilliseen unilääkkeitä ja silmätippoja. Ohjaaja nautti iltapalan, mutta hän ei nukahtanut kokonaan. Sen jälkeen nuoret yrittävät saada ohjaajan tajuttomaksi ja pahoinpitelivät häntä sählymailalla ja sukalla, jonka sisään oli laitettu kivi.

Pakomatka anastetulla autolla

Kaksikko sai vietyä ohjaajan avaimet. He anastivat lisäksi nuorikodin autojen avaimia ja käteistä rahaa.

Nuoret ottivat nuorisokodin yhden auton, jolla he pakenivat.

Autoa kuljettanut tyttö tuomittiin myös nuorena henkilönä tehtynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet määrättiin myös ajokieltoon. Tyttö ajoi pakoautoa jopa 140 kilometriä tunnissa, vaikka nopeusrajoitus oli 60–80 kilometriä tunnissa. Kyydissä olivat myös kolme muuta nuorta.

Molemmat olivat myös aiemmin karanneet nuorisokodista. Nuori nainen oli tekoaikaan 17-vuotias ja poika 15-vuotias. Teko tapahtui viime vuoden kesäkuussa Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla.