1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Vakka-Suomen Sanomien johdon epäillään tukeneen omia yrityksiään opetusministeriön rahoilla

Epäselvyydet liittyvät koululaisille suunnattuun Vakkatori-hankkeeseen, johon opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 50 000 euron avustuksen.

media
Vakka-Suomen Sanomat -sanomalehtiä.
Paula Koskinen / Yle

Vakka-Suomen Sanomia julkaisevan Vakka-Suomen Median johtoa epäillään taloudellisista epäselvyyksistä. Tarkastuslautakunta ja tilintarkastajat ehdottavat osuuskunnan hallitukselle, että päätoimittaja-toimitusjohtaja Jarno Keskiselle ja hallituksen puheenjohtajalle Arja Kitolalle ei myönnettäisi vastuuvapautta viime vuoden tilinpäätöksen osalta.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Juhani Saarinen sanoo, että asia liittyy Vakkatori-hankkeeseen. Kyse on koululaisille suunnatusta mediakasvatusprojektista, johon opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 50 000 euron avustuksen. Saarisen mukaan Keskinen ja Kitola ovat hyödyntäneet Vakkatori- hankkeessa omia yrityksiään ja hyväksyneet omavaltaisesti niiden laskuja.

Arja Kitola on Mynämäen kokoomuksen kunnanvaltuutettu. Hän kiistää tarkastuslautakunnan puheenjohtajan väitteet. Kitolan mukaan Vakkatori-hanke on hänen yrityksensä projekti, jossa Vakka-Suomen Sanomat on toiminut hallinnollisena kumppanina.

- Roolini on tässä yhteydessä ollut asiantuntijakouluttaja ja koordinaattori, ei hallituksen puheenjohtaja. Yhtään hankkeeseen liityvää laskua en ole hyväksynyt, koska minulla ei ole edes ollut siihen liittyvää toimivaltaa. Hanke on toteutunut ministeriön rahoituksen perusteena olevan suunnitelman mukaisesti, painottaa Kitola.

Kitola on lähettänyt tarkastuslautakunnalle huhtikuussa selvityksen toiminnastaan Vakkatori-hankkeessa. Vakka-Suomen Median hallitus käsittelee kaksikon luottamusta toukokuussa järjestettävässä kokouksessa. Päätoimittaja Jarno Keskinen ei halunnut kommentoida omaa osuuttaan asiassa.

Klo 17.20 lisätty Arja Kitolan kommentteja.

Lue lisää:

Vakka-Suomen Sanomien päätoimittaja irtisanottu

Lue seuraavaksi