Huumerikoksia, veropetoksia, ampuma-aserikoksia – syyttäjä vaatii vankeustuomioita Cannonballin jäsenille

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on luettu loppulausunnot Cannonball-jutussa. Syyttäjä vaatii lähes kolmellekymmenelle henkilölle eri pituisia vankeusrangaistuksia monitasoisessa rikosvyyhdissä.

Kotimaa
Cannonball oikeusistunto oikeudenkäynti Lahti messuhalli
Juha-Petri Koponen / Yle

Syyttäjä vaatii Lahden Cannonball-oikeudenkäynnissä vankeusrangaistuksia lähes kaikille syytetyille.

Ehdotonta vankeutta vaaditaan parillekymmenelle vastaajalle ja lisäksi ehdollista kymmenelle syytetylle. Syytettyjä oli alun perin 29, mutta heistä yhtä ei ole saatu oikeuden eteen.

Syytetyille vaaditaan keskimäärin vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia. Yhden vastaajan osalta syyttäjän vaatimuksena on yli kahden vuoden tuomio.

Juttuun liittyy pitkä rivi erilaisia rikosnimikkeitä. Syytteitä on luettu muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, huumausainerikoksista, veropetoksista, törkeistä alkoholirikoksista ja ampuma-aserikoksista.

Lisäksi osallistumisesta järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan vaaditaan rangaistusta 25 vastaajalle.

Poikkeuksellisesti Lahden messukeskuksessa istutussa oikeusjutussa on puitu monitahoista rikosvyyhtiä, jossa yhtenä juonteena on Cannonball MC Heinolan kerhotiloissa harjoitettu alkoholinmyynti.

Poikkeuksellista on myös vaatimus Bridge City Custom -nimisen yhdistyksen lopettamisesta. Syyttäjän mukaan yhdistys on perustettu Cannonball MC:n käyttöön rikollisia tarkoituksia varten.

Oikeudessa vastaajat ovat kiistäneet syytteet.

Maanantaina alkaneen oikeusjutun käsittely päättyi tänään. Tuomion Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa kesäkuun 18. päivä.