1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Veteraanit juhlivat näyttävästi Hämeenlinnassa

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaa vietetään maanantaina Hämeenlinnassa. Edellisen kerran Hämeenlinna on isännöinyt juhlaa vuonna 2006. Juhlassa ovat läsnä myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Kuva: Yle

Hämeenlinnassa järjestetään pitkästä aikaa Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla. Juhlapuhujana on arkkiatri Risto Pelkonen.

Tervehdyksensä esittävät Hämeenlinnan kaupungin lisäksi myös valtioneuvosto, jonka juhlapuhujana on STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee sekä puolustusvoimat, jonka juhlapuheen pitää puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Veteraanin tervehdyksen juhlaan tuo kunnallisneuvos Veikko Juvonen Hämeenlinnasta. Kansallisen Veteraanipäivän järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, eversti evp Jukka Sorvari uskoo, että päivästä on tulossa erittäin juhlallinen.

– Erityisesti henkilökohtaisesti arvostan erittäin paljon tätä veteraanisukupolven työtä.

Hänen muistuttaa, että on todella tärkeää siirtää veteraanien perintöä myös nuoremmalle sukupolvelle.

– Jopa meidän nuorille ja lapsille, että he kykenevät oivaltamaan, millaisen sankariteon sotiemme veteraanit ovat tehneet.

Juhlan päävieraita ovat sotiemme veteraanit ja heidän läheisensä. Myös presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuvat juhlaan. Lisäksi veteraanipäivän järjestäjät toivottavat kaikenikäiset veteraaniasioista kiinnostuneet tervetulleiksi juhlaan.

Järjestäjät odottavat Hämeenlinnaan kaikkiaan 1 200 vierasta, mutta ovat varautuneet jopa 1 500 juhlijaan.

Hämeenlinnan kansallisen veteraanipäivän juhlallisuuksia voi seurata Yle TV1:ssä ja verkossa kello 13 alkaen.