1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Uusi palvelupiste nuorisotyöttömyyden ehkäisyyn avattiin Turussa

Turussa tehostetaan nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisyä uudella palvelupisteellä. Ohjaamo-nimisessä nuorisokeskuksessa on mm. kaupungin nuorisotoimen ja Kelan palveluja.

Kuva: Ari Welling / Yle

Saman katon alle, Turun kävelykadun varrelle, on koottu palveluja muun muassa kaupungin nuorisotoimesta, Kelalta ja TE-keskuksesta.

Valtaosa Ohjaamo-nimisen nuorisokeskuksen rahoituksesta tulee EU:lta.

Hankepäällikkö Jussi Rantalainen toivoo, että kaikenlaista tukea kaipaavat nuoret löytäisivät Turun Ohjaamon.

– Asiakkaan näkökulmasta olennaista on se, että tämä on keskeisellä paikalla Turun keskustassa. Ja kuten joku tänään viisaasti totesikin, niin toivomme että vaikkei tämä olisi nuorelle se ainoa luukku, minkä palveluja hän tarvitsee, niin tämä olisi se ensimmäinen luukku, sanoo Rantalainen

Valtaosa rahoituksesta tulee EU:lta. Kaikki tukea tarvitsevat nuoret ovat tervetulleita.

Kuva: Ari Welling / Yle

Nuorisoagentti: Vanha ajattelumalli on vanha

Ohjaamon työntekijät katsovat, että eri palvelujen ollessa samassa työyhteisössä syntyy luovasti uutta. Emma Sorvari kertoo tittelikseen hymy suupielessä "nuorisoagentti", vaikkei olekaan varma tittelin virallisuudesta.

– Se vanha ajattelumalli, että Kelasta saa Kelan palveluja ja nuorisotila on jossain muualla, on vanha malli, sanoo Sorvari.

Sorvari uskoo, etteivät Ohjaamoon tulevat nuoret joudu pettymään.

– Itsellenikin on ainakin tärkeää, että nuoret tunnetaan. Että on olemassa se yksi ihminen, joka osaa ainakin ohjata nuoren eteenpäin seuraavalle ihmiselle, jos se on tarpeen, sanoo Sorvari.