Yön sudet eivät taivu – venäläinen moottoripyöräjengi vakuuttaa ajavansa Euroopan halki

Puola ilmoitti aiemmin perjantaina, ettei Putiniin yhdistettyjä motoristeja päästetä rajan yli. Venäjän ulkoministeriö on tuominnut Puolan päätöksen.

Ulkomaat
Vladimir Putin ja Yön sudet -järjestön johtaja Aleksandr Zaldostanov eli ”Kirurgi”.
Vladimir Putin ja Yön sudet -järjestön johtaja Aleksandr Zaldostanov eli ”Kirurgi” Krimin niemimaan Sevastopolissa heinäkuussa 2010.Alexey Druzhini / AFP

Venäjän ulkoministeriö on asettunut nationalistisen Yön sudet -moottoripyöräjengin tueksi kiistassa natsien kukistumisen muistoksi järjestettävästä tempauksesta. Puolan ulkoministeriö ilmoitti aiemmin perjantaina, ettei Yön susia päästetä rajan yli turvallisuussyistä.

Puola sanoo tiedon muistoajosta tulleen niin myöhään, ettei tarvittavia järjestelyjä ehditä tehdä. Venäjän ulkoministeriön mukaan väite on valhe ja kielto on poliittinen.

Yön susien aikomuksena on ajaa toisen maailmansodan päättymisen kunniaksi Moskovasta Berliiniin. Matkareitin on ollut määrä kulkea Valko-Venäjän, Puolan, Tšekin, Slovakian ja Itävallan kautta.

Presidentti Vladimir Putiniin yhdistettyjen Yön susien edustajan mukaan Puolan kannalla ei ole vaikutusta muistoajoon, vaan noin 50 motoristia lähtee huomenna lauantaina matkaan kohti Berliiniä.

– Me emme peru mitään, Anna Komarova toteaa uutistoimisto Reutersille.

Lähteet: Tass, Reuters, AP