UM: Nepalin järistysalueella yli 100 suomalaista - toistaiseksi ei tietoa hätätilanteista

Ulkoministeriön tietojen mukaan suomalaisia on Nepalissa ainakin 120. Todellinen lukumäärä on suurempi, koska Nepal on omatoimimatkailijoiden suosiossa. Muun muassa Annapurnan vuorilla on suomalaisia kiipeilijöitä.

Ulkomaat

Suomen ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner sanoo ulkoministeriön saaneen toistaiseksi yhteyden 80 suomalaiseen Nepalin maanjäristysalueella. Ulkoministeriöllä on varma tieto noin 120:sta alueella olevasta suomalaisesta.

- Todellisuudessa suomalaisten lukumäärä järistysalueella on suurempi, koska Nepalissa on paljon omatoimimatkailijoita, sanoo kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner.

Alueella on muun muassa vuorikiipeilijöitä. Vuorikiipeilijöiden tarkkaa määrää ei ole.

- Olemme yrittäneet ottaa yhteyden kaikkiin heihin, joista meillä on tieto tai jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen ulkoministeriöön.

Jussi Tannerin mukaan lisätietoja ja kyselyitä tulee koko ajan sekä matkailijoiden omaisilta että matkailijoilta itseltään.

- Toistaiseksi meillä ei ole tietoa siitä, että suomalaisia olisi hätätilanteissa. Sitä mahdollisuutta ei voi tietenkään sulkea pois, arvioi ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner.

Nepalissa työskentelee suomalaisia myös kehitysyhteistyönjärjestöjen palveluksessa.