Turkkilaisen matkustajakoneen moottori syttyi tuleen

Koneessa olleet yli sata ihmistä pääsivät turvallisesti maan kamaralle. Aiemmin tällä viikolla sama kone oli pulassa rikkoontuneen ikkunan vuoksi.

Ulkomaat
Lentokone laskeutuu kentälle.
Turkish Airlines -yhtiön kone teki hätälaskun Istanbuliin.TRT

Turkkilainen matkustajakone joutui vakavaan vaaratilanteeseen lauantaina päivällä, kun koneen moottori syttyi palamaan. Koneessa oli 97 matkustajaa ja miehistö.

Turkish Airlines -yhtiön kone oli tulossa Italiasta Milanosta Turkkiin Istanbuliin. Epäselvää on, syttyikö moottori laskussa vai jo silloin, kun kone oli vielä ilmassa. Lasku onnistui turvallisesti, eikä kukaan loukkaantunut.

Atatürkin kansainvälinen lentokenttä jouduttiin sulkemaan turman vuoksi, ja lennot käännytettiin Istanbulin Aasian-puoleiselle Sabiha Gökcenkentälle.

Turkkilaisen uutistoimiston Doğanin mukaan saman Airbus 320 -tyyppisen koneen ohjaamon ikkuna rikkoontui torstaina, kun kone oli tulossa Frankfurtista Saksasta Istanbuliin.

Aiemmin tässä kuussa Turkish Airlinesin matkustajakone joutui tekemään hätälaskun niin ikään ohjaamon ikkunan särön vuoksi. Kone oli matkalla Istanbuliin Saksasta Düsseldorfista.

Lähteet: AFP, Reuters