1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Perussuomalaisvaltuutetuilta täystyrmäys Tom of Finland -patsaalle

Asiasta käydään vakavamielinen keskustelu aloitteen tekijän kanssa ensi viikolla.

Kulttuuri
Kemin sarjakuvakeskuksen Tom of Finland -patsas.
Kemin sarjakuvakeskuksen Tom of Finland -patsas.Risto Koskinen / Yle

Kolme perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua on sanoutunut irti varavaltuutettu Nuutti Hyttisen (ps) ehdotuksesta pystyttää Tom of Finland -patsas Helsingin tulevan keskustakirjaston edustalle.

Valtuutetut Seppo Kanerva, Harri Lindell ja Rene Hursti ovat tyytyväisiä, että Taidemuseo ja Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta eivät ole puoltaneet aloitetta. He toivovat, että aloite ei etene valtuustokäsittelyssä.

– Aloite osoittaa täydellistä harkintakyvyn puutetta tällaisen patsaan asettamisesta valtakunnan paraatipaikalle. Vapaamielisyyden tyyssijaksi voisi sopia joku huomaamaton paikka Kalliossa, jos nyt yleensäkään asia on tarpeellinen. Eräät kansanedustajammekin ovat jo ehtineet paheksua asiaa, perussuomalaisten valtuutetut toteavat yhteisessä tiedotteesssaan.

Valtuutettujen tiedotteessa todetaan lisäksi, että keskustakirjaston käyttäjinä tulee olemaan paljon lapsia ja nuoria, jotka saisivat patsaan myötä vääränlaisia vaikutteita. Myös on paljon ikäihmisiä, jotka eivät tulisi pitämään patsaasta.

– Tästä käydään vakavahenkinen keskustelu valtuustoryhmässä, sanoo valtuutettu Harri Rindell.

Asia otetaan esille seuraavassa ryhmäkokouksessa ensi viikolla.