1. yle.fi
  2. Uutiset

Pyhäjoen voimala-alueella käynnissä selkkaus

Poliisi on toistaiseksi vaitonainen tapahtumista. Se sai ilmoituksen iltapäivällä Fennovoiman voimala-alueelle tunkeutuneista ihmisistä. Poliisi kertoo sunnuntain ensitunteina, että asiaa yhä selvitellään.

Kotimaan uutiset
Fennovoiman toimisto Pyhäjoella.
Fennovoiman toimisto Pyhäjoella.Antti Pylväs / Yle

Oulun johtokeskuksesta kerrotaan, että poliisi sai tiedon voimalaitosalueelle tunkeutujista iltapäivällä. Poliisi on myöhään lauantai-iltana ja keskiyön jälkeen selvittämässä asiaa. Poliisilta ei ole tullut tarkempia tietoja tunkeutujien taustoista – mahdollisesta yhteydestä mielenosoituksiin.

Yle Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla, että Fennovoiman hakkuutyömaalla Pyhäjoen Hanhikivenniemellä järjestettiin mielenosoitus. Protestoijat pitävät hakkuutöitä laittomina.

Fennovoima rakentaa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaan Pyhäjoen kuntaan Hanhikivi 1 -nimistä ydinvoimalaa. Hankkeen pääurakoitsija on Venäjän valtion omistaman Rosatomin tytäryhtiö Rusatom Overseas, jonka mukaantuloa hankkeen kriitikot ovat ihmetelleet. Eduskunta äänesti hankkeen puolesta eli hyväksyi sen periaatepäätöksen viime joulukuussa.

Fennovoima kertoo, että se aikoo jättää vaadittavan rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle tämän kesäkuun loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi