1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Saksan autonvalmistajat kiristävät Nokiaa

Saksalaiset laatumerkit himoitsevat Nokian karttapalvelua, mutta niiden ehdot ovat kovat. Saksalaisen lehtitiedon mukaan autonvalmistajat olisivat valmiita maksamaan noin kaksi miljardia euroa Nokian karttapalvelusta.

talous
Audi Daimler BMW.
EPA

Saksan autoteollisuuden laatumerkit BMW, Daimler ja Audi ovat kiinnostuneita Nokian karttapalvelusta, Nokia-Herestä. Ne haluaisivat yhdessä ostaa Heren, mutta jos joku muu saa palvelun, yhteistyö Nokian kanssa voi loppua. Asiasta kirjoittaa Frankfurter Allgemeine Zeitung (siirryt toiseen palveluun) tänään sunnuntaina.

Autoalan tuleva trendi on automaattinen ajo, mutta jotta se onnistuisi, tarvitaan tarkkoja digitaalisia karttoja. Sen takia Saksan laatumerkit ovat kiinnostuneita nimenomaan Nokia Here -palvelusta. Audi, BMW ja Mercedes ovat yhdessä tarjonneet noin kaksi miljardia euroa Herestä. Lehden mukaan yhtiöt arvioivat, että ne joutuvat investoimaan lisää Nokia-Hereen.

30 prosenttia Nokia-Heren tuloista tulee näistä kolmesta automerkistä, ainakin Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehden mukaan.

Nokia harkitsee huutokaupan järjestämistä tytäryhtiöstään. Muun muassa Facebook ja kimppakyytipalvelu Uber ovat kiinnostuneet Nokia-Herestä.

– Jos sitä ei myydä meille, lopetamme yhteistyön. Ei ole mitään järkeä vahvistaa kilpailijaa, nimettömät saksalaisvalmistajat kertovat Frankfurter Allgemeine Zeitungille.

Lue seuraavaksi