1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kavallus

Äiti kavalsi poikansa rahoja – hovioikeus ei muuttanut tuomiota

Lapin käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä kavalluksesta ehdolliseen vankeuteen elokuussa 2014. Tuomittu valitti tuomiostaan, mutta Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut tuomiota

kavallus

Rovaniemen hovioikeus katsoo käräjäoikeuden tavoin, että 44-vuotias nainen on syyllistynyt törkeään kavallukseen. Naisen katsotaan kavaltaneen alaikäiseltä pojaltaan huomattavan suuren määrän rahaa. Törkeän kavallus tapahtui vuosina 2009 - 2011.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, korvaamaan reilut 10 400 taloudellisesta vahingosta sekä poikansa oikeudenkäyntikulut. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Nainen katsoi valituksessaan, ettei hän ole syyllistynyt rikokseen. Nainen katsoi, että hän oli käyttänyt rahoja poikansa hyväksi, eikä tahallaan käyttänyt poikansa varoja väärin. Nainen vetosi myös psyykkiseen sairauteen. Nainen katsoi, että syyte törkeästä kavalluksesta tulisi hylätä tai hänet tulisi jättää tuomitsematta ja vapauttaa korvausvelvollisuudesta. Toisissijaisesti nainen vaati, että kavallettujen varojen määrä katsotaan käräjäoikeuden toteamaa pienemmäksi ja korvausvelvollisuutta alennettaisiin ja hänet tuomittaisiin törkeän kavalluksen sijaan kavalluksesta.

Lue seuraavaksi