1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotirauhan rikkominen

Uhkaavia tekstiviestejä ja kotirauhan rikkomisia – 60 päivää vankeutta

Keski-ikäinen mies syyllistyi alentuneesti syyntakeisena kotirauhan rikkomiseen ja seksuaaliseen tekoon pakottamiseen. Lisäksi hän sai tuomion laittomista uhkauksista ja varkauksista. Käräjäoikeus langetti miehelle 60 päivää vankeutta. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Kotirauhan rikkominen
Lakikirjoja.
Yle

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi vuoden 2014 syyskuussa pohjoissuomalaiselle 46-vuotiaalle miehelle 60 päivän yhteisrangaistuksen lukuisista rikoksista. Miehen todettiin syyllistyneen kolmeen kesämökkivarkauteen Itä-Suomessa, kolmeen laittomaan uhkaukseen ja kahteen kotirauhan rikkomiseen Pohjois-Pohjanmaalla. Teot tapahtuivat vuosina 2011-2013.

Mies lähetti toiselle miehelle uhkaavia tekstiviestejä. Kotirauhan rikkomiseen mies syyllistyi, kun hän soitti kahdelle naiselle lukuisia puheluja ja lähetti tekstiviestejä, joiden sävy oli asiaton.

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Toinenkaan tuomio ei muuttunut

Mies haki hovioikeudelta muutosta käräjäoikeuden tuomioon, joka oli annettu alentuneesti syyntakeisena tehdystä kotirauhan rikkomisesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden vuoden 2014 antaman julkisen selosteen mukaan mies oli mennyt erään asunnon pihalle ja ennalta-arvaamattomasti kosketellut yläosattomissa ollutta naista.

Käräjäoikeus tuomitsi miehelle 60 päivän vankeusrangaistuksen, jota Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut.

Rovaniemen hovioikeus antoi tuomiosta julkisen selosteen. Hovioikeus otti rangaistusta mitattaessa kohtuullistavana huomioon käräjäoikeuden toisessa asiassa samana päivänä viime vuoden syyskuussa antaman tuomion.

Lue seuraavaksi