Tulitikkuaski oli liikaa Rovaniemen kaupunginjohtajalle

Päätös lopettaa Wir waren Freunde -tulitikkuaskin jakaminen tehtiin yhdessä museonjohtajan Hannu Kotivuoren kanssa, Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kertoo. Kotivuori on eri linjoilla.

Kotimaa
Olimme ystäviä -näyttely kuvaa Rovaniemen polttamiseen päättynyttä aikakautta. Näyttelyä mainostetaan tulitikuilla.
Lapin maakuntamuseon museonjohtajaa Hannu Kotivuorta haastattelee Bikka Puoskari ja Rovaniemen kaupunginjohtajaa Jarmo Siivikko. Kuva: Bikka Puoskari / Yle

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen myöntää, että hän oli asiassa aloitteellinen ja otti yhteyttä Lapin maakuntamuseoon. Lotvonen kertoo keskustelleensa museonjohtaja Hannu Kotivuoren kanssa Wir waren Freunde - Olimme ystäviä -näyttelyn mainostikkuaskista. Lotvosen mukaan päätös lopettaa tikkuaskin julkinen jakaminen syntyi yhdessä maakuntamuseon kanssa.

Museonjohtaja Hannu Kotivuori kertoo Yle Lapille, että hänen puolestaan tikkuaskia oltaisiin voitu edelleen jakaa julkisesti mutta kaupungin johto toivoi toisin.

– Toivottiin kaupunginjohdon taholta, että sitä ei enää jaeta, Kotivuori toteaa.

Kysymykseen, mitä mieltä museonjohtaja itse on tikkuaskin jakamisesta, Kotivuori vastaa näin.

– Kyllä minä jakaisin. Se minun huumorintajun mukaan täysin realismia. Rovaniemihän poltettiin tämän ystävyyden lopuksi, Kotivuori kertoo.