Kainuun lehtiperheestä vähennetään 14 henkilötyövuotta – Kainuun Sanomat 6-päiväiseksi

Tänään päättyneissä yt-neuvotteluissa sovitut päätökset tulevat voimaan keväällä. Vähennykset tehdään irtisanomisilla ja työaikamuutoksilla.

media
Kainuun Sanomien toimitus Kajaanin keskustassa
Hanne Kinnunen / Yle

SLP Kustannus Oy:n haltuun siirtynyt sanomalehtiliiketoiminnasta vähennetään 14 henkilötyövuotta, mikä on vähemmän kuin alun perin oli tarkoitus. Vähennykset yhtiö tekee työaikamuutoksilla ja irtisanomisilla. Yt-neuvottelun alkaessa SLP Kustannus arvioi vähennystarpeeksi 18 henkilötyövuotta. Tällä viikolla selviää, miten irtisanomiset kohdentuvat.

Yt-neuvotteluissa sovittiin tappiollisena toimineen Kainuun Sanomien ilmestymispäivien vähentämisestä. Jatkossa lehti jaetaan kuutena päivänä viikossa, lauantain lehti on viikonvaihteen tuplanumero. Lisäksi arkipäivisin ilmestyvän lehden A- ja O-osat yhdistetään.

SLP Kustannus Oy kustantaa maakuntalehti Kainuun Sanomia, kaupunkilehti Koti-Kajaania sekä tilattavia paikallislehtiä Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä. Yhtiö osti lehdet Alma Medialta maaliskuussa. SLP Kustannus on Suomalainen Lehtipaino Oy:n omistama tytäryhtiö, jonka toimintaan kuuluu sanomalehtien kustantamisen lisäksi myös lehtipainoliiketoiminta ja lehtien jakelu.

Päivitetty 27.4.2015 klo 12:19: Kainuun Sanomista ei irtisanota yhdeksää toimittajaa, niin kuin jutussa ensin kerrottiin. Lehtiperheestä vähennetään 14 henkilötyövuotta.