Poliisilla poikkeuksellinen huumetakavarikko: Puolen miljoonan arvoinen huumelasti tyssäsi ravintolaan

Poliisin lahtelaisravintolasta takavarikoimassa laukussa oli 36 100 ekstaasitablettia ja kaksi kiloa metamfetamiinia. Huumeiden arvo katukaupassa olisi poliisin mukaan ollut yli puoli miljoonaa euroa.

Kotimaa
Huumekassi.
Poliisi

Poliisi on tiedottanut vasta nyt viime syyskuussa Lahdessa tekemästään poikkeuksellisen mittavasta huumetakavarikosta. Poliisi takavarikoi syksyllä Lahden keskustassa sijaitsevasta ravintolasta laukun, jonka sisällä oli huumausaineita noin 600 000 euron arvosta.

Laukussa oli 36 100 ekstaasitablettia ja kaksi kiloa metamfetamiinia. Katukaupassa huumeiden arvo olisi ollut poliisin arvion mukaan 600 000 euroa.

Huumelaukun ravintolaan jättänyt asiakas on poliisin esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan ulkomaalainen. Esitutkinnassa ei ole saatu selvillä, oliko laukku jäänyt ravintolaan vahingossa vai tarkoituksella.

Tutkinnanjohtaja, Hämeen poliisin rikoskomisario Pälvi Suokas kertoo, että poliisi epäilee kyseessä olleen huume-erän maahantuonti.

Hämeen poliisi on selvittänyt Keskusrikospoliisin kanssa, kenen tai keiden oli tarkoitus ottaa huumeet vastaan, mutta tutkinta on vielä kesken.

Huumeet laatikossa.
Poliisi

Valtakunnallisesti mittava takavarikointi

Poliisin mukaan vuodenvaihteessa julkisuudessa oli keskustelua hengenvaarallisista Superman-logoilla kuvitetuista ekstaasitableteista. Poliisin Lahdesta takavarikoimissa tableteissa oli Superman-logo, mutta ne olivat väriltään sinisiä.

Huumeita pussissa.
Poliisi

– Hengenvaaralliset tabletit olivat puolestaan vaaleanpunaisia, joten kyseessä ei ole sama aine, tutkinnanjohtaja sanoo.

Takavarikko oli Hämeen poliisille poikkeuksellisen suuri.

– Myös valtakunnallisesti kyse on mittavasta ja poikkeuksellisesta takavarikosta.

Poliisi on tutkinnan yksityiskohdista vaitonainen. Tapauksen tutkinta on edelleen auki.