Yle Nepalissa: Pelastustyöntekijöitä saapuu Kathmandun lentokentälle

Euroopasta ja Kiinasta on lennätetty Kathmanduun tarvikkeita ja pelastustyöntekijöitä. Telttoja on joka paikassa, sanoo kaupunkiin saapunut Ylen kirjeenvaihtaja Sari Taussi.

Ulkomaat
Joukko japanilaisia pelastustyöntekijöitä matkalla Tokion Narita-lentokentältä avuksi Nepalin maanjäristysalueelle 26. huhtikuuta.
Joukko japanilaisia pelastustyöntekijöitä matkalla Tokion Narita-lentokentältä avuksi Nepalin maanjäristysalueelle 26. huhtikuuta.Jiji Press / AFP / Lehtikuva

Kathmandun lentokenttä on muuttunut kansainvälisen avustusoperaation kuljetuskeskukseksi. Nepaliin pääsee silti myös kaupallisilla lennoilla, jollaisella Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Sari Taussi laskeutui kaupunkiin maanantai-iltapäivänä paikallista aikaa.

Kentällä oli paljon pelastustarvikelaatikoita ja pelastustyöntekijöitä esimerkiksi Italiasta, Kiinasta ja Ranskasta. Lentokentältä lähti helikoptereita vuoriston suuntaan.

– Kaikesta päätellen se suurin avuntarve on jossain Kathmandun ulkopuolella. Nämä pelastustyöntekijät odottavat tietoa, minne he lähtevät, Taussi kertoi.

– Kysyin ranskalaisilta pelastustyöntekijöiltä, minne he ovat menossa, mutta he eivät osanneet yhtään sanoa, Taussi sanoi.

Lentokoneesta katsottuna Kathmandun talot näyttivät Taussin mukaan enimmäkseen suhteellisen ehjiltä, mutta ihmiset asuivat teltoissa ulkona jälkijäristysten aiheuttaman vaaran takia.

– En näe täällä nyt suurta hätää, mutta paljon ihmisiä on kaduilla ja ihmiset ovat ulkona, Taussi kertoi Kathmandun tunnelmista.