Syyrian kapinalliset kaappasivat uuden sotilastukikohdan armeijalta

Syyrian kapinalliset ovat vallanneet jälleen uuden sotilastukikohdan Syyrian armeijalta. Valtauksessa kapinalliset saivat haltuunsa ajoneuvoja ja ammuksia.

Ulkomaat

Syyrian kapinalliset ovat vallanneet taas uuden tukikohdan Syyrian armeijalta. Kapinalliset ovat saaneet haltuunsa tukikohdaksi muutetun entisen tiilitehtaan lähellä Arihan kaupunkia Idlibin maakunnassa Pohjois-Syyriassa.

Lontoosta käsin toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan al-Qarmidin tukikohdan vallanneet kapinalliset saivat haltuunsa useita tankkeja, panssaroituja ajoneuvoja, raskaita aseita ja ammuksia.

Presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot pitävät edelleen hallussaan kolmea tukikohtaa ja useita paikallisia kaupunkeja lähellä vallattua tukikohtaa.

Syyrian armeijan taktinen etu on kuitenkin hupenemassa. Viime aikoina Syyrian hajanaiset ja eripuraiset ryhmittymät ovat osoittaneet, että ne kykenevät toimimaan yhteistyössä. Näiden ryhmien keskinäinen yhteistyö on uudehko ilmiö Pohjois-Syyrissa ja osaltaan juuri yhteistyö on auttanut ryhmiä taisteluissa Syyrian hallituksen joukkoja vastaan.

Lähteet: AFP, AP