TeliaSonera on tavoittanut kaikki työntekijänsä Nepalissa

TeliaSoneran tytäryhtiöllä Ncellilä on Nepalissa 515 työntekijää. Kaikki työntekijät ovat aasialaisia. Ncellin verkot toimivat Nepalissa yhä, mutta ongelmana ovat sähkökatkokset.

Ulkomaat
Sortunut temppeli Kathmandussa.
Sortunut temppeli Kathmandussa.Abir Abdullah / EPA

TeliaSonera lähetti aamulla Tukholmasta avustuskoneen Nepaliin. Koneessa on telttoja, lääkkeitä ja puhdasta vettä.

– Tilanne Nepalissa on kaoottinen. Meillä on kriisiryhmä, joka on työskennellyt lauantaista lähtien 24 tuntia vuorokaudessa, sanoo TeliaSoneran viestintäpäällikkö Henrik Westman Tukholmasta.

TeliaSonera aikoo evakuoida Nepalista kaikki Ncellin ulkomaalaiset työntekijät. Heitä on maassa 30-40, kun mukaan lasketaan työntekijödien perheet. Kaikki työntekijät ovat ovat kotoisin joko Nepalista tai sen naapurimaista.

– Verkot ovat nyt ylikuormitettuja ja tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilmaiset tekstiviestit, jotta he voivat olla yhteydessä omaisiinsa.

Ihmisiä on kehotettu käyttämään tekstiviestejä, koska matkapuhelinverkot ovat ylikuormitettuja.

– Puhelinverkot toimivat melko hyvin, tosin sähkökatkokset aiheuttavat ongelmia, sanoo viestintäpäällikkö Henrik Westman.

Ncellillä on Nepalissa 10 miljoonaa asiakasta. Yhtiön suurin omistaja on TeliaSonera, joka omistaa Ncellistä 60 prosenttia. Ncell on Nepalin suurin matkapuhelinoperaattori.