AP: Ihmiset ottavat selfieitä Kathmandun romahtaneen maanmerkin raunioilla

Yhdeksänkerroksinen Dharahara-torni oli suosittu turistikohde ennen kuin se romahti lauantain maanjäristyksessä. Poliisin tietojen mukaan tornissa saattoi olla noin 150 ihmistä järistyksen sattuessa.

Ulkomaat
Maanjäristyksessä romahtaneen Dharahara-tornin rauniot Kathmandussa.
Maanjäristyksessä romahtaneen Dharahara-tornin rauniot Kathmandussa.Narendra Shrestha / EPA

Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa maanjäristyksessä romahtaneesta maamerkistä, Dharahara-tornista, on tullut suosittu selfieiden kuvauskohde, kertoo uutistoimisto AP.

AP:n mukaan kymmenet ihmiset ovat kiipeilleet tornin raunioilla ottamassa kuvia itsestään ja ystävistään. Tornin raunioita on kuvattu selvästi enemmän kuin muita lauantain maanjäristyksen romahduttamia rakennuksia, uutistoimisto kertoo.

Kaikkia omakuvien ottaminen rauniolla ei miellytä. Avustustöihin avuksi tullut 21-vuotias opiskelija Pawan Thapa on tyrmistynyt. Hän kutsuu kuvien ottamista maanjäristysturismiksi.

– Tämä ei ole oikein He ovat kiinnostuneempia selfieiden ottamisesta kuin tämän tragedian ymmärtämisestä, hän sanoo AP:lle.

Jotkut ovat jopa hymyilleet kameralle. AP:n mukaan useimmat eivät kuitenkaan vaikuta turisteilta, vaan alueen asukkailta, jotka ottavat kuvia tuhoista ja menettämästään maanmerkistä, uutistoimisto arvioi.

Ei ole tiedossa, kuinka monta ihmistä yhdeksänkerroksisessa turistikohteessa oli, kun maanjäristys sattui. Uutistoimisto AFP:n haastattelema poliisi on kertonut, että myytyjen lippujen perusteella heitä arvioidaan olleen noin 150. Raunioista on löytynyt ainakin 30 ruumista. Pelastuneiden määrä ei ole tiedossa, mutta yli 20 loukkaantunutta on autettu pois.

Lähteet: AP, AFP