1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen ihmettelee boikotointia – "Magneettimedialla ei mitään tekemistä yhtiön kanssa"

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen katsoo tulleensa turhaan sotketuksi Magneettimedia-lehden ympärillä käytävään kohuun. Kaupallisen johtajan mukaan yhtiöllä ja lehdellä ei ole enää mitään tekemistä keskenään. Finlayson katkaisi yhteistyön juuri lehden kirjoituksiin vedoten. Toimitusjohtaja pitää sitä mainostemppuna.

Kotimaan uutiset
Marjatta Harju / YLE

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen johdossa tilannetta luonnehditaan erikoiseksi. Kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski sanoo, että julkisuus lähti liikkeelle virheellisin perustein.

– Tämä keskustelu sai alkunsa lehdestä, jolla ei ole mitään tekemistä tavarataloyhtiön kanssa. Finlayson lähti boikotoimaan tavarataloa ja löi tavarahanat kiinni.

Korkiakosken mukaan Kärkkäinen on niin suuri liikeyritys, että se ei ole yhden tavaramerkin varassa. Finlaysonin tilalle löytyy tavarantoimittajia.

– Vaikka tiedossani ei ole vastaavia boikottihankkeita, keskustelu ei ole julkisuuskuvan kannalta hyväksi, sanoo Korkiakoski.

Kohulehti yhdistetään edelleen tavarataloyhtiöön.

– Se johtuu Magneettimedian historiasta. Aikanaan Kärkkäinen kustansi ja jakoi lehteä.

Korkiakosken mukaan boikottipuheet ovat harmillisia, koska ne viime kädessä kohdistuvat henkilöstöön. Liiketoiminnassa niitä ei havaitse.

– Vaikka boikotointia lietsotaan, se ei ole meillä kaupassa näkynyt. Kauppa on käynyt hyvin koko alkuvuoden, eikä se näytä taantuvan nytkään.

Pitäisikö Magneettimedian lopettaa tällainen kirjoittelu?

– Jos yksityishenkilönä sanon, ehdottomasti, sanoo kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski.

Aikanaan Magneettimedian päätoimittajana toiminut tavarataloyhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen ei kommentoinut nykyisiä kytkentöjään lehteen.

Fingerporit pysyvät hyllyllä?

Julkisuudessa on liikkunut tieto, että Fingerporit vedettäisiin pois Kärkkäisen tavarataloista. Sarjakuvataitelija Pertti Jarla sanoo, että julkisuuteen livahtanut tieto on virheellinen.

– Totesin radiossa, että saattaisin miettiä asiaa, mutta en ole ehtinyt miettiä. Eikä mitään päätöksiä ole. Tuskin tuleekaan, pyörittelee Jarla.

Lue seuraavaksi