Naamioituneelle kaupparyöstäjälle vankeutta – varasti aiemmin myös kultaketjuja

Kasvonsa peittänyt, veitsellä myyjää uhannut ja kassan ryöstänyt mies on tuomittu yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Mies syyllistyi aiemmin myös kultakorulähetyksen varastamiseen asiamiespostista.

ryöstö
Myyjä ottaa rahaa kassasta.
Yle

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 28-vuotiaalle miehelle kahden vuoden ja kuuden kuukauden yhteisen vankeusrangaistuksen neljästä eri rikoksesta eli varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä ryöstöstä ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Mies syyllistyi törkeään ryöstöön, sillä hän uhkasi veitsellä työntekijää. Kasvonsa peittänyt mies sai Oulun Rajakylässä sijaitsevasta kauppaliikkeestä kassasta 1 850 euroa käteistä rahaa. Ryöstö tehtiin helmikuussa sunnuntaina.

Mies tunnisti teon poliisin esitutkinnassa. Anastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin.

Käräjäoikeus määräsi miehen pidettäväksi edelleen vangittuna.

Kauppa kohteena kaksi kertaa peräkkäin

Kauppaliikkeeseen tehtiin ryöstö samana sunnuntaipäivänä myös puoli tuntia ennen naamioituneen miehen tekoa.

Poliisitiedotteen mukaan kemiläinen 36-vuotias mies sai teräase apunaan saaliikseen olutta.

Osa juomista putosi tekijältä pakomatkan aikana. Poliisi löysi miehen ja loput juomista läheisestä asunnosta.

Postista varastettiin kultaketjut

Kauppaliikkeen törkeään ryöstöön syylllistynyt mies varasti vuoden 2014 joulukuussa asiamiespostista kaksi kultaketjua sisältäneen postilähetyksen. Ketjujen arvo on 3 700 euroa. Ketjuja ei ole saatu takaisin. Mies tunnusti teon poliisin esitutkinnassa.

Ketjut oli tilannut toinen mies, joka salasi maksukyvyttömyytensä ja -haluttomuutensa ja erehdytti siten kultaliikkeen henkilökuntaa toimittamaan hänelle korut. Käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaalle miehelle petoksesta kolme kuukautta vankeutta.

Käräjäoikeus velvoitti miehet korvaamaan yhteisvastuullisesti Posti Oy:lle postilähetyksen arvona 3 700 euroa. Törkeään ryöstöön syyllistynyt mies määrättiin maksamaan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja noin 1 600 euroa.