A2 Tuomio-ilta: Fobba ja Miika Pettersson kommentoivat Twitterissä

Tiistain A2 Tuomio-ilta löytyy Twitteristä tunnisteella #a2ilta. Illan virallisiksi twiittaajiksi ovat lupautuneet muun muassa entinen linnakundi, nykyinen stand up -koomikko Miika Pettersson ja nettipoliisina tunnettu Marko "Fobba" Forss.

Ajankohtainen kakkonen
A2 Tuomio-illan Twitter-raati Ilkka Porttikivi, Marko Niemi, Marko Forss ja Miika Petersson.
Ilkka Porttikivi, Marko Niemi, Marko Forss ja Miika Pettersson kommentoivat A2-iltaa Twitterissä.

A2 Tuomio-iltaan voi osallistua Twitterissä tunnisteella #a2ilta. Netissä julkaistuja juttuja on jaettu ja kommentoitu jo kovasti. Lähetyksen aikana kommentoinnin odotetaan vain kiihtyvän.

Tuomio-illan Twitter-kommentaattoreiksi on kutusuttu neljä rikoksiin, tuomioihin ja kriminaalipolitiikkaan eri näkökulmista tutustunutta miestä.

Ilkka Porttikivi, @IlkkaPo, työskentelee rikosseuraamuslaitoksella vankilasta vapautuvien ja ehdottoman tuomion saaneiden parissa. Porttikivi on erikoistunut tekemään töitä etenkin väkivalta- ja seksuaalirokoksista tuomittujen kanssa.

– Mielenkiintoiset odotukset. Uskon, että tuomioiden pituudet ja ulkomaalaisten tekemät rikokset puhuttavat, Porttikivi kertoi Twitterissä.

Mielenkiintoiset odotukset. Uskon, että tuomioiden pituudet ja ulkomaalaisten tekemät rikokset puhuttavat.

Ilkka Porttikivi

Marko Niemi, @Niemister, on Ylen rikos- ja oikeustoimittaja, joka istuu myös Oikeustoimittajien yhdistyksen hallituksessa. Niemi tekee juttuja erityisesti järjestäytyneestä rikollisuudesta ja huumeista.

– Tottakai odotan värikästä keskustelua ikuisuusaiheesta: voiko rikollinen saada koskaan liian kovaa tuomiota, Marko Niemi kuvailee tunteitaan ennen Tuomio-iltaa.

Marko "Fobba" Forss, @markoforss, toimii työkseen nettipoliisina. A2 Tuomio-illasta Fobba twiittaa kuitenkin yksityishenkilönä. Hänellä on vahva veikkaus siitä, mistä illan kiihkein keskustelu syntyy.

– Eiköhän lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tuomioiden ankaruus ole aika kärkipäässä, Fobba veikkasi twiitissään.

Miika Pettersson, @PetterssonMiika, kertoo olevansa entinen linnakundi ja nykyinen stand up -koomikko. Jo lapsena rikoskierteeseen päätyneen Petterssonin sydäntä lähellä ovat erityisesti syrjäytymisvaarassa olevat nuoret.