Nikkelin hintaheilunta ei huoleta Talvivaaran brittiostajaa

Talvivaaran nikkelikaivoksesta kiinnostunut brittiläinen pääomasijoittaja pyrkii saamaan kauppakirjoihin nimet kesän aikana. Audley Capital -yhtiöstä kerrotaan Yle Uutisille, että jäteveden purkuputkipäätös vauhditti neuvotteluja. Yhtiössä myös uskotaan, että kaivoksen kannalta tärkeä nikkelin hintakin lähtee vielä nousuun.

talous
Purkuputken rakennustyömaa
Yle

Audley Capital on ehdollisesti lupautunut ostamaan Talvivaaran konkurssipesältä. Kaivoksen vesiongelmiin saatiin osaratkaisu viime viikolla, kun viranomaisilta heltisi lupa rakentaa jätevesien purkuputki lähivesistöön.

– Kaivoksen vesitasapaino on ollut yksi tärkeimmistä kysymyksistä tässä prosessissa. Lupa oli erittäin hyvä jatkon kannalta, sanoo John MacKenzie Audley Capital -yhtiöstä.

Audley Capital haluaa myös viedä neuvotteluja eteenpäin, vaikka tietää nikkelin maailmanmarkkinahinnan olevan juuri nyt melko alhaalla.

– Meille on tärkeämpää seurata nikkelin pidemmän ajan hintakehitystä. Lyhytjänteistä hintaheiluntaa on turha kommentoida, sillä uskomme vakaasti nikkelin hintojen kehittyvän hyvään suuntaan pitkällä aikavälillä, toteaa MacKenzie.

Nikkelin hinta maailmanmarkkinoilla on ollut viime aikoina 13.000 ja 14.000 dollarin välillä tonnilta. Talvivaaran kohdalla kannattava hintataso on ollut lähempänä 19.000 dollaria tonnilta.

Neuvottelut Talvivaaran kaivoksen liiketoiminnan ostamisesta on tarkoitus saada päätöksen alkavan kesän aikana. Siitä ovat samaa mieltä sekä Audley Capital että Työ- ja elinkeinoministeriö.