1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

102-vuotias Hannes Hynönen laski veteraanipäivän seppeleen – "Se oli tavattoman voimakas hetki"

Itsenäisyyspäivän juhlissa koko kansan suosikiksi noussut Hannes Hynönen on edelleen juhlakunnossa. Maanantaina Hannes laski veteraanipäivän seppeleen Mikkelissä.

Suur-Savon reserviläispiirin puheenjohtaja Raimo Mikkonen (vasemmalla), veteraani Hannes Hynönen ja Mikkelin reserviläisten puheenjohtaja Harri Kaipainen. Kuva: Timo Ikonen / Yle

Mikkelissä kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet käynnistyivät seppeleenlaskulla Mikkelin torilla. Päämajapatsaalle seppeleen laski sotiemme veteraani Hannes Hynönen.

– Se oli näin vanhalle miehelle tavattoman voimakas hetki. Hengellisesti ja sydämellisesti, kuvailee seppeleenlaskutilannetta sotiemme veteraani Hannes Hynönen.

– Juhla on juhla, ja siitä minä suorastaan nautin. Minä vasta näin vanhana saan olla suurissa juhlissa mukana. Tämä on uutta minun elämässä, kahden sodan läpikäynyt Hynönen naurahtaa.

Seppelettä Hannes Hynösen kanssa olivat laskemassa Mikkelin reserviläisten puheenjohtaja Harri Kaipainen ja Suur-Savon reserviläispiirin puheenjohtaja Raimo Mikkonen. Mikkelissä veteraanipäivän juhlinta jatkui konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa. Juhlapuhujana tilaisuudessa oli kenraaliluutnantti evp Ilkka Ilmola.

Suomen ja Venäjän suhteet yli satavuotiaan veteraanin mielessä

– Tämä Suomen kohtalo... tässä on nyt pikkuisen sellaisia pilkkuja, mutta kyllä ne pilkuiksi kai jää, sotaveteraani Hannes Hynönen pohtii Lapin sodan päättymispäivänä.

Suur-Savon reserviläispiirin puheenjohtaja Raimo Mikkonen ja veteraani Hannes Hynönen laskivat seppeleen Mikkelissä veteraanipäivänä.

Hynönen kertoo olevansa tavattoman kiinnostunut Suomen historiasta, mutta myös tulevaisuudesta.

– Minä luotan aika paljon presidenttiin. Hän on yhteydessä meidän itänaapuriin.

– Me ollaan sovinnollinen kansa. Rauhaa rakastava kansa. Minä toivon, että se säilyy tämä meidän elämä näin kuin se on viime vuosina säilynyt, Hynönen päättää.