Pori ryhtyy selvittämään työntekijöidensä taukokäytäntöjä

Porin kaupunki on saanut tietoonsa, että eräässä virastossa työntekijät ja esimiehet viettävät pitkiä taukoja. Kaupungin palvelussuhdepäällikkö sanoo, että asiaa ryhdytään selvittämään.

Kotimaa
Kahvinkeittimen suodatin
Iida Pakkanen / Yle

Porin kaupungin työntekijöiden taukokäytäntöjä aletaan selvittää. Kaupungin nettisivujen kysymyspalstalla (siirryt toiseen palveluun)on tuotu esille, että teknisessä palvelukeskuksessa työntekijät ja esimiehet viettäisivät lakisääteistä huomattavasti pidempiä taukoja.

Kysymykseen antamassaan vastauksessa kaupungin palvelussuhdepäällikkö Kaisa Harjunpää sanoo, että tilanne vaatii puuttumista.

– Esimiesten yksi tehtävä on valvoa työajan käyttöä ja aina silloin tällöin esimiehet joutuvat puuttumaan ruokailu- ja kahvitaukojen pituuksiin. Saatamme asian Teknisen palvelukeskuksen johdon tietoon, Harjunpää lupaa.

Porin tekninen palvelukeskus etsii parhaillaan isoja säästöjä ja pohtii myös työntekijöiden määrän vähentämistä ja ulkoistamisia.

Teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi kommentoi Ylelle, että kahvitauoissa ei hänen mielestään ole ollut yleistä ongelmaa.

– Yksittäistapauksia on tietysti silloin tällöin. Joissakin työtehtävissä on myös eripituisia taukoja, Kotiniemi sanoo.

15:23 Lisätty Kotiniemen kommentti